De laatste

20 december 2022

Danny & Jessica brandweervrijwilligers

Daar is die dan: ons laatste column. Wat is de tijd snel gegaan. We hebben zoveel geleerd in zo’n korte tijd. Dit is echt een tijd om nooit te vergeten.

Voor deze laatste column hebben we iemand uitgenodigd om met ons mee te schrijven. We vinden het namelijk erg leuk om jullie ook mee te geven hoe het is om het opleidingstraject mee te krijgen vanuit het perspectief van een leerwerkplekbegeleider. Daarom willen we jullie graag voorstellen aan Mark, onze leerwerkplekbegeleider. “Mark, vertel eens, hoe vond jij het om dit traject vanuit jouw positie mee te maken?”

Brandweervrouw tilt brandweerman op voor foto

Mark: “Ik vind het erg leuk dat jullie ook aandacht besteden aan hoe het vanuit mijn rol is om jullie te begeleiden. Ik stel me nog even kort voor. Ik ben Mark, bevelvoerder en instructeur bij de kazerne Maasdijk. Inmiddels ben ik ruim 35 jaar vrijwilliger bij de brandweer. Hoe gaaf het is dat oud en jong van elkaar kunnen leren!

Ik was blij verrast dat er weer een vrouw bij de brandweer kwam. Jessica was vanaf het begin af aan alerg enthousiast en leergierig en ze wilde van alles weten. Kort erna kwam Danny net zo enthousiast en leergierig binnen. Via de leerwerkplekopdrachten komen praktijk en theorie veel dichter bij elkaar. Jessica en Danny stellen door hun enthousiasme veel vragen waardoor we nog dieper om de opdrachten ingaan. Dit levert meer boeiende gesprekken op die erg goed te combineren zijn met de lesstof die op dat moment op de opleiding wordt behandeld. Dit alles met het doel dat ze straks als volwaardig brandweervrijwilliger met een rugzak aan kennis, mee uit kunnen rukken.

Ik vind het erg leuk om kennis over te dragen en mensen enthousiast te maken voor een van de mooiste vakken die er is: werken bij de brandweer. Het is mooi om te zien dat bij leerwerkplekopdrachten altijd de praktijk erbij wordt gehaald en we leren door inzetten die in het verleden plaatvonden.

Wij hebben de afgelopen anderhalf jaar intensief samengewerkt. Bij het begeleiden in jullie opleidingsperiode hebben we veel van elkaar geleerd, veel lol gehad en er samen alles uitgehaald wat er in zit. Voor mij persoonlijk een fantastische periode!”

Danny en Jessica: “Mark dank je wel, dat vonden wij ook!”

We vonden het superleuk om jullie mee te nemen in onze ervaringen en alles wat we hebben meegemaakt gedurende onze opleiding. We hopen natuurlijk dat jullie net zo enthousiast zijn geworden als wij . Aan al onze lezers: Bedankt voor het lezen van onze columns en aangezien de brandweerwereld erg klein is: wellicht tot snel of succes met de opleiding!

Collega's Danny, Jessica en Mark op de foto in interventiekleding

Danny, Jessica en Mark tijdens een oefening op een boerderij

Werken bij de VRH