Een banenswitch bínnen de VRH

05 januari 2023

Lycke, communicatiemedewerker en functioneel beheerder

Toen ik als 17-jarige hoorde over de studie communicatie, wist ik het zeker: deze opleiding ga ik doen. Het bleek inderdaad de juiste keuze te zijn; het vak communicatie paste precies bij mij. Alle banen die ik op dit gebied had, waren dan ook geweldig. Ik leerde veel, werkte aan interessante projecten en als klap op de vuurpijl ging ik op mijn tweeëndertigste bij Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) aan de slag. Maar toch begon er op een gegeven moment iets aan mij te knagen…

Communicatiemedewerker Lycke poseert op kantoor

Een toekomst in de ICT?

Al vanaf mijn eerste baan in de communicatie, vond ik het beheer en de (technische) ontwikkeling van websites het allerleukst. Een aantal jaar geleden stond mijn leven volledig op zijn kop, een goed moment om na te denken over hoe ik de toekomst voor me zag. Nooit gedacht dat ik het vakgebied dat ik zo lief had, ooit zou gaan verlaten. Toch kwam ik tot de conclusie dat ik mezelf niet meer verder zag groeien in de communicatie en juist meer de ICT-kant op wilde.

Een 50/50 functie

Maar ik wilde ook niet weg bij de VRH. Dus voorzichtig ben ik het gesprek aangegaan met mijn leidinggevende: zou het mogelijk zijn om intern door te ontwikkelen? Hij reageerde enthousiast en vertelde mij dat er regelmatig functioneel beheerders gezocht worden bij de VRH. Er wordt immers steeds meer gedigitaliseerd. Het balletje ging vrij snel rollen. Er werd een constructie bedacht waarbij ik 50% van mijn tijd als functioneel beheerder bij Team Informatie & Automatisering (I&A) aan de slag kon en 50% van mijn tijd het functioneel beheer van de websites bij Team Communicatie mocht blijven doen.

Een nieuw vak leren

Bij de afdeling I&A moest ik nog veel leren. Ik werk daar als functioneel beheerder van TOPdesk, een systeem dat ik nog helemaal niet kende. Omdat ik helemaal nieuw in het vak ben, heb ik eerst een algemene cursus gevolgd om te begrijpen wat functioneel beheer precies omvat. Daarna ben ik verdiepende cursussen gaan doen om TOPdesk beter te leren kennen.

Inmiddels werk ik een half jaar op deze manier en het bevalt me goed. En in mijn rol als functioneel beheerder, heb ik heel erg veel aan wat ik in al die jaren als communicatieprofessional heb geleerd. Ik vind het gaaf dat ik hier zoveel nieuwe ervaring kan opdoen en de VRH niet hoefde te verlaten om mijn dromen na te jagen.

Werken bij de VRH