The final chapter

03 maart 2023

Henk, ploegchef in opleiding

Ik vond het wel een stoere titel voor de laatste column over de opleiding tot ploegchef die ik volg.

De stand van zaken is dat we de laatste lesdag hebben gehad. Jammer! Ook hebben we de opleiding al geëvalueerd en is iedereen die de opleiding volgt druk aan het typen en filmen om de opdrachten voor 15 maart in te kunnen leveren bij het NIPV.

Mijn persoonlijke stand van zaken is dat ik aardig op schema lig, maar nog wel een paar dagen nodig heb om de puntjes op de i te krijgen. Ook laat ik de opdrachten tegenlezen door mijn vriendin en sommige collega’s.

Henk in bluspak voor de TS

Het is belangrijk om de stukken te laten lezen door een ander,  omdat ik een soort tekstblindheid oploop als ik lang met een opdracht bezig ben. Er wordt dus nog wel eens wat uitgepikt wat ik beter op een andere manier kan opschrijven.

Even tussen door…. Ik vraag mij af of leden van de examencommissie deze columns ook lezen?

De opleiding afronden

Maar hoe ziet het er nu als volgt uit wat betreft de opleiding? Er moeten twee identieke portfolio`s voor 15 maart naar het NIPV verzonden worden. Vervolgens zijn er in april eindgesprekken gepland met examencommissies. In deze gesprekken verdedig je de ingeleverde stukken en wordt er doorgevraagd over je reflectieverslagen. Deze individuele gesprekken duren anderhalf uur.

Daarvoor moeten de uitgewerkte opdrachten in de portfolio`s met een voldoende beoordeeld worden door het NIPV om überhaupt examen te mogen doen. Dus, na het schrijven en het inleveren kan het duimen beginnen.

Duim gerust even mee voor iedereen die de opleiding volgt!

Hiermee kom ik aan het einde van mijn laatste column. Iedereen bedankt voor het lezen en de getoonde interesse!

Groetjes,

Henk

Werken bij de VRH