“Mijn ambitie is om heel mijn leven hier te werken”

07 februari 2023

Clint, medewerker Serviceteam

Ruim een jaar geleden startte Clint bij het Serviceteam van Veiligheidsregio Haaglanden. Hij is pas 23 jaar, maar deed al enige ervaring binnen het vak op. Daarnaast is hij al bekend met de brandweer dankzij zijn vader en een paar vrienden. Bij het zien van de vacature dacht hij: “Dit is perfect, het kan niet beter!”

Brandweerman Clint bij de receptie

Hoe een werkdag van Clint eruit ziet, verschilt van dag tot dag. “Ik start de dag om 07.30 of 09.00 uur. Dan zit ik achter de balie en gaan de lijnen open zodat ik de telefoon kan aannemen. Standaard werkzaamheden zijn e-mails beantwoorden, meldingen afhandelen, bezoekers en collega’s ontvangen, vergaderzalen boeken of gereedmaken, toegangstags aanmaken en noem maar op. Het is heel divers!”

Clint zijn kracht ligt bij het sociale aspect van zijn werk. Hij is spontaan en wil graag iedereen helpen. “Ik ben eigenlijk altijd vrolijk en dat werkt aanstekelijk heb ik gemerkt. Ik ben het eerste aanspreekpunt als bezoekers binnenkomen of ons bellen, dus het is belangrijk om gastvrij te zijn!”

Ambities binnen de VRH

Clint heeft het inmiddels zo erg naar zijn zin dat hij nooit meer weg wil bij de VRH. “Dat het mijn ambitie is om hier heel mijn leven te werken, riep ik eigenlijk al in mijn eerste week. De aankomende drie jaar wil ik mij in dit vakgebied verder ontwikkelen en misschien daarna stappen maken richting een leidinggevende functie. Ik zou het ook leuk vinden om in de toekomst een functie ernaast te doen, bijvoorbeeld lifeguard.”

Ook een carrière als brandweerman sluit Clint niet uit. Brandweerman lijkt hem een heel mooi beroep, maar Clint denkt dat hij op dit moment toch iets geschikter is als gastheer. “Wie weet dat ik het in de toekomst eens wil proberen. Maar voor nu zit ik hier helemaal op mijn plek.”

 

Werken bij de VRH