112 weer beschikbaar

24 juni 2019

Op maandag 24 juni 2019 heeft vanaf halverwege de middag een landelijke telefonie storing plaatsgevonden waardoor 112 en 0900-8844 niet bereikbaar waren. Binnen de regio Haaglanden zijn verschillende maatregelen getroffen om de bereikbaarheid van de hulpdiensten te garanderen. Tijdelijke telefoonnummers zijn geactiveerd, alle brandweerkazernes zijn bezet geweest, politie en ambulance waren extra zichtbaar op straat. Daarnaast zijn we op diverse social media kanalen actief geweest om eventuele meldingen te ontvangen en door te zetten naar de meldkamer.

Inmiddels zijn de telefoonnummers 112 en 0900-8844 weer normaal bereikbaar. Daarmee komen de tijdelijk genomen maatregelen te vervallen. Dit houdt in dat de tijdelijke telefoonnummers niet meer actief zijn en de bezetting op de brandweerkazernes, politiebureaus en ambulanceposten ook weer terug gaan naar de normale situatie.

Voor de brandweerkazernes in het Westland, Midden-Delfland en Wassenaar betekent dit dat hier geen permanente bemensing meer aanwezig is.

Indien u brandweer, politie of ambulance nodig hebt, bel 112 (spoed) of 0900-8844 (niet spoed politie).

Meer nieuws

Logo VRH

15 januari 2021

Onderzoek IFV over voorspelbaarheid ontstaan en verspreiding vliegvuur

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft op verzoek van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) nader onderzoek uitgevoerd naar de voorspelbaarheid van vliegvuur.

Lees meer »
Tekening van verschillende hulpdiensten

04 januari 2021

Rapportage incidenten jaarwisseling 2020-2021

Het was een drukke maar goed beheersbare jaarwisseling. In het bijgevoegde rapport lees je meer hierover.  

Lees meer »
Microscopische weergave van het coronavirus, daaroverheen de tekst Covid-19

28 december 2020

COVID-19: Tweede verantwoordingsdocument voorzitter VRH

De voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, legt met een uitgebreid document aan alle negen gemeenteraden verantwoording af over de noodverordeningen en de daaruit voortvloeiende...

Lees meer »