Brandweer Haaglanden en Haagse Hogeschool slaan handen ineen om rookmelderplicht onder de aandacht te brengen

09 juni 2022

Op 1 juli a.s. is het voor alle inwoners van Nederland verplicht om een rookmelder in huis op te hangen. Inmiddels is een landelijke campagne van start gegaan en herinnert Brandweer Haaglanden regelmatig de burgers over de rookmelderplicht via haar online kanalen, ook worden er  brandveiligheidsactiviteiten georganiseerd. Onder het mom van ‘samen bereiken we meer’ is er samengewerkt met studenten van de Haagse Hogeschool om de rookmelderverplichting onder de aandacht te brengen.

 

Eén middag, twee doelgroepen

Twee groepen studenten van de opleiding Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool gingen enthousiast aan de slag om inwoners van de Schilderswijk en Transvaal te informeren over de rookmelderplicht. Op 10 mei trapte de eerste groep af met een voorlichting in buurthuis De Mussen in de Schilderswijk. De studenten gaven een voorlichting over het belang van rookmelders en hadden een interactieve quiz voorbereid met als prijs… hoe kon het ook anders, een rookmelder! Dezelfde groep verplaatste zich vervolgens naar buurthuis Mandelaplein in Transvaal om dezelfde voorlichting te geven en de quiz te spelen. Zo zijn in één middag, twee verschillende doelgroepen bereikt.

Studentenproject

Brandweer speeldag

Op 8 juni vond de activiteit van de tweede groep studenten plaats. Zij kozen ervoor om heel andere doelgroepen te betrekken bij de rookmelderplicht, namelijk basisschoolkinderen. Op deze manier proberen de studenten de ouders van de spelende kinderen te informeren over de rookmelderplicht.  Tijdens een spelmiddag bij stichting Haagse Hopjes in Transvaal gingen kinderen de strijd met elkaar aan tijdens watervoetbal, een obstakelbaan en nog veel meer leuke brandweer gerelateerde spellen. Ook een rondleiding rondom en in de brandweerauto kon niet ontbreken! De winnaars van de spelletjes kregen een leuke brandweer goodiebag met onder andere een rookmelder.

 

Succes!

Al met al waren de twee projecten van de studenten van de Haagse Hogeschool een succes. Inwoners zijn – in hun eigen wijk - geïnformeerd over de rookmelderverplichting. Ook zijn er tientallen rookmelders uitgedeeld en heeft de samenwerking tussen de brandweer en de Haagse Hogeschool een boost gekregen! Zo werken we met elkaar aan een (brand)veilig Haaglanden.

Studentenproject

Meer nieuws

Projectgroep natuurbrandbestrijdng Brandweer Haaglanden

23 januari 2023

Nieuwe tankautospuiten voor natuurbrandbestrijding

Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe terreinvaardige tankautospuiten.

Lees meer »
Mutli afbeelding

01 januari 2023

Rapportage incidenten jaarwisseling 2022-2023

Bijgaand treft u conform afspraak de eerste en voorlopige cijfers aan van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2022 – 2023.

Lees meer »
SDG finale

22 december 2022

VRH x Universiteit Twente-team behaalt tweede plaats tijdens finale SDG-challenge 2022

Twee keer per jaar vindt de Sustainable Development Goals (SDG)-challenge plaats. In deze challenge wordt een team studenten gekoppeld aan een bedrijf, om samen de wereld een beetje beter te maken...

Lees meer »