Een bijzondere ochtend voor de kleuters in Schipluiden

03 juli 2019

Vandaag konden de kleuters van basisscholen De Ark en De Jozefschool in Schipluiden kennis maken met de brandweer. Elk jaar wordt er een kleuterochtend georganiseerd, maar dit jaar was het extra bijzonder: het was namelijk de 40e keer!

Groepsfoto

De kleuters werden met brandweerauto’s opgehaald van school. Met verschillende activiteiten werden de kinderen meegenomen in de wereld van de brandweer. Zo konden zij een oefenpop tillen, kregen zij uitleg over het ademluchttoestel, werd er gespoten met de brandweerslang en konden zij meerijden met de brandweerauto. “Ik geniet ervan om de kinderen zo te zien genieten!”, vertelt Johan Oosthoek, vrijwilliger bij kazerne Schipluiden. “Het is al de 20e keer dat ik deze ochtend samen met mijn collega’s organiseer. Alleen al een ritje in de brandweerauto is voor de kinderen natuurlijk fantastisch. Leuk om de kinderen op deze manier mee te nemen in ons werk.”

Foto 2

Vanwege het jubileum kregen de brandweermannen- en vrouwen als blijk van waardering taart en mooie tekeningen. Ook hadden de kleuters medailles geknutseld die zij omdeden bij de brandweermannen- en vrouwen. “Wel drie generaties sterk waren aanwezig: bij de oud-brandweermensen is het tenslotte allemaal begonnen! Uniek.”, vindt Maarten van Dijk, vrijwilliger kazerne Schipluiden.

Het was een succesvolle 40e editie van de kleuterochtend in Schipluiden! 

Brand blussen 1
ademluchttoestel

Drie generaties. Van links naar rechts: Jan Groot, Joëlle Groot en Marcel Groot

3 generaties