Een bijzondere ochtend voor de kleuters in Schipluiden

03 juli 2019

Vandaag konden de kleuters van basisscholen De Ark en De Jozefschool in Schipluiden kennis maken met de brandweer. Elk jaar wordt er een kleuterochtend georganiseerd, maar dit jaar was het extra bijzonder: het was namelijk de 40e keer!

De kleuters werden met brandweerauto’s opgehaald van school. Met verschillende activiteiten werden de kinderen meegenomen in de wereld van de brandweer. Zo konden zij een oefenpop tillen, kregen zij uitleg over het ademluchttoestel, werd er gespoten met de brandweerslang en konden zij meerijden met de brandweerauto. “Ik geniet ervan om de kinderen zo te zien genieten!”, vertelt Johan Oosthoek, vrijwilliger bij kazerne Schipluiden. “Het is al de 20e keer dat ik deze ochtend samen met mijn collega’s organiseer. Alleen al een ritje in de brandweerauto is voor de kinderen natuurlijk fantastisch. Leuk om de kinderen op deze manier mee te nemen in ons werk.”

Groepsfoto

Vanwege het jubileum kregen de brandweermannen- en vrouwen als blijk van waardering taart en mooie tekeningen. Ook hadden de kleuters medailles geknutseld die zij omdeden bij de brandweermannen- en vrouwen. “Wel drie generaties sterk waren aanwezig: bij de oud-brandweermensen is het tenslotte allemaal begonnen! Uniek.”, vindt Maarten van Dijk, vrijwilliger kazerne Schipluiden.

Het was een succesvolle 40e editie van de kleuterochtend in Schipluiden! 

Foto 2
Brand blussen 1
ademluchttoestel

Drie generaties. Van links naar rechts: Jan Groot, Joëlle Groot en Marcel Groot

3 generaties

Meer nieuws

reddingsbrigade voertuig

15 juli 2021

Haaglanden schiet Limburg-Zuid te hulp

Naar aanleiding van de overstromingen in het zuiden van ons land is een deel van de Nationale Reddingsvloot (NRV) vannacht gealarmeerd om bijstand te verlenen.

Lees meer »
QRT voertuig met luifel

15 juli 2021

Brandweerkazerne Laak in Den Haag verwelkomt nieuw voertuig voor Quick Response Team (QRT)

Kazerne Laak vervangt de twee oude busjes door één nieuwe vrachtwagen.

Lees meer »
Logo VRH

15 januari 2021

Onderzoek IFV over voorspelbaarheid ontstaan en verspreiding vliegvuur

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft op verzoek van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) nader onderzoek uitgevoerd naar de voorspelbaarheid van vliegvuur.

Lees meer »