Fit to Fight Fire

11 september 2019

Zondag 8 september werden de fit to fight fire games gehouden in Rijswijk. Een dag vol sport, samenwerking en familie.

"We hebben deze dag georganiseerd omdat we het belangrijk vinden om te verbinden binnen de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Dit doen we bijvoorbeeld door het organiseren van verschillende familie-events en in dit geval ook door sport", vertelt Marc Corijn – een van de initiatiefnemers van het event. De dag is georganiseerd voor alle medewerkers van de VRH. Dus zowel voor de brandweermannen/-vrouwen als voor het kantoorpersoneel. Als je fit bent dan ben je blijer en functioneer je beter en dat is nodig bij ons werk. Zowel fysiek als mentaal. Als voorbereiding op de fit-dag was er in de sportzaal aan de Dedemsvaartweg de mogelijkheid om onder begeleiding te sporten.

"Het was best wel een uitdaging om rekening te houden met verschillende niveaus van fitheid binnen het team. De een is gewoon net iets fitter dan de ander. We hebben het voor iedereen toegankelijk gehouden. Het is niet alleen kracht, maar je moet ook slim zijn en conditie hebben. In ieder parcours zaten elementen waarin je kon uitblinken. We hebben verschillende dingen gedaan: slachtofferpoppen verplaatsen, oefeningen met slangen en gewichten, balans houden en nog veel meer. Het team van Zoetermeer is 1e geworden, het team van Scheveningen 2e en het team van operationele voorbereiding (kantoorpersoneel) 3e. We kijken terug op een eerste succesvolle editie."

Brandweercollega's in actie tijdens Fit to Fight Fire dag

Meer nieuws

COVID-update

24 september 2021

Handhaving in regio Haaglanden

Vanaf 25 september 2021 wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij een bezoek aan horeca-inrichtingen, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Dat geldt ook voor de gemeenten...

Lees meer »
reddingsbrigade voertuig

15 juli 2021

Haaglanden schiet Limburg-Zuid te hulp

Naar aanleiding van de overstromingen in het zuiden van ons land is een deel van de Nationale Reddingsvloot (NRV) vannacht gealarmeerd om bijstand te verlenen.

Lees meer »
QRT voertuig met luifel

15 juli 2021

Brandweerkazerne Laak in Den Haag verwelkomt nieuw voertuig voor Quick Response Team (QRT)

Kazerne Laak vervangt de twee oude busjes door één nieuwe vrachtwagen.

Lees meer »