Geslaagde brandweeroefening in Den Hoorn

09 oktober 2019

Afgelopen maandag was er in het kader van de jaarlijkse veiligheidsweek weer een brandweeroefening georganiseerd in Den Hoorn. De oefening vond plaats in het centrum van Den Hoorn en werd afgetrapt door burgemeester Rodenburg. Collega’s van brandweerkazerne Den Hoorn én De Lier voerden dit jaar in samenwerking met onder andere politie en ambulancepersoneel een hulpverleningsoefening uit. Naast het bestrijden van brand, is dit een van de vele andere taken die de brandweer uitvoert.

 

nvt

Hoe zag de oefening eruit?
In samenwerking met onze hulpverleningspartners is een incident in scene gezet. Tijdens de oefening vielen er vier fictieve slachtoffers doordat er een botsing met een vrachtauto en auto plaatsvond. Gezien de ernst van het incident is er opgeschaald naar middel-hulpverlening. In dit geval betekende het dat 16 brandweerlieden, twee verpleegkundigen van de ambulance én een politie-eenheid is ingezet om de slachtoffers zo snel mogelijk te helpen. Het doel van de oefening was om de slachtoffers, in dezelfde toestand zoals ze zijn aangetroffen, uit het voertuig te redden. Een lastige klus waar onze hulpverleners helaas regelmatig mee te maken krijgen.

Groot succes
De oefening was een groot succes. Er waren veel belangstellenden die de oefening vol spanning en bewondering bekeken. Ook werden partners en kinderen gevraagd om slachtoffer te spelen; dit maakte de oefening extra interessant om naar te kijken. De inwoners van Midden-Delfland hebben een andere kant van de brandweer gezien én onze brandweerlieden hebben een mooie oefenavond gehad. Al met al een goede aftrap van de veiligheidsweek!

nvt

Meer nieuws

coronavirus

29 mei 2020

Nieuwe noodverordening 1 juni 2020

Per 1 juni 2020 is er een nieuwe noodverordening van kracht in de regio Haaglanden. De volledige tekst vind je hier

Lees meer »
coronavirus

28 mei 2020

Nieuwe versoepelingen vragen om eigen verantwoordelijkheid

Komend weekeinde, met het te verwachten mooie weer en de versoepeling van corona maatregelen met ingang van 1 juni, is het van groot belang om drukte te voorkomen. Dit kunnen mensen alleen zélf doen,...

Lees meer »
coronavirus

20 mei 2020

Strandgemeenten trekken één lijn voor de horeca

In de Veiligheidsregio’s die aan de kust liggen, gelden tot 1 juni overal dezelfde afspraken ten aanzien van eet- en drinkgelegenheden.

Lees meer »