Geslaagde demomiddag voor jeugdbrandweer Monster

02 juli 2019

Het was warm: 30 graden, maar wat was het een succes! Zaterdag 29 juni organiseerde de jeugdbrandweer van kazerne Monster een demomiddag voor kinderen op het Kerkplein in Monster. Het doel van deze demomiddag was om bezoekers te trekken en om nieuwe leden te werven. En dat is gelukt!  

Tijdens deze middag waren er verschillende activiteiten. Van een demonstratie ‘vlam in de pan’ tot het blussen van brandjes. Ook konden de kinderen en ouders zien wat er gebeurt als een gasflesje van een campingkookstel ontploft. Dit geeft een enorme knal en kan hele nare gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk hier voorzichtig mee om te gaan.

“De organisatie had rekening gehouden met de extreme hitte. We stonden tegenover een café waar we regelmatig water en fris konden halen. Ook zijn we door winkeliers op ijs getrakteerd. Het was dus goed geregeld”, zegt voorzitter Michael Verseput van de Jeugdbrandweer Monster.  

Zie jij jezelf ook al in je bluspak hijsen, naar de tankautospuit hollen en een brand blussen? Of een kat redden die hoog in de boom zit? Meld je dan snel aan! Brandweer Haaglanden heeft een Jeugdbrandweer in Monster, Naaldwijk, Pijnacker Nootdorp en Maasland. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina’s van de betreffende kazernes.

jeugd...

Meer nieuws

Logo VRH

15 januari 2021

Onderzoek IFV over voorspelbaarheid ontstaan en verspreiding vliegvuur

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft op verzoek van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) nader onderzoek uitgevoerd naar de voorspelbaarheid van vliegvuur.

Lees meer »
Tekening van verschillende hulpdiensten

04 januari 2021

Rapportage incidenten jaarwisseling 2020-2021

Het was een drukke maar goed beheersbare jaarwisseling. In het bijgevoegde rapport lees je meer hierover.  

Lees meer »
Microscopische weergave van het coronavirus, daaroverheen de tekst Covid-19

28 december 2020

COVID-19: Tweede verantwoordingsdocument voorzitter VRH

De voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, legt met een uitgebreid document aan alle negen gemeenteraden verantwoording af over de noodverordeningen en de daaruit voortvloeiende...

Lees meer »