Haaglanden schiet Limburg-Zuid te hulp

15 juli 2021

Naar aanleiding van de overstromingen in het zuiden van ons land is een deel van de Nationale Reddingsvloot (NRV) vannacht gealarmeerd om bijstand te verlenen. De NRV wordt als ‘first response’ ingezet bij grote watercalamiteiten en overstromingen in Nederland. Het verzoek voor bijstand is binnengekomen via het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum). Ook vanuit onze regio zijn er mensen en materieel gestuurd naar Zuid-Limburg. Zij waren zelfs als eerste ter plaatse wat ons extra trots maakt op de inzet die zij daar doen. Er is een peloton geformeerd uit de Reddingsbrigades van ’s-Gravenzande, Monster, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Medewerkers en voertuigen van de VRH maken ook deel uit van dit peloton.  Leendert de Lange, de Burgemeester van Wassenaar, is de voorzitter bestuur van Reddingsbrigade Nederland. Wij wensen alle hulpverleners in Zuid-Limburg veel sterkte met de werkzaamheden die zij daar verrichten en leven mee met de burgers die getroffen zijn.

Reddingsbrigade voor de brandweerkazerne
Brandweer reddingsbrigade voertuig

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »