Haaglanden schiet Limburg-Zuid te hulp

15 juli 2021

Naar aanleiding van de overstromingen in het zuiden van ons land is een deel van de Nationale Reddingsvloot (NRV) vannacht gealarmeerd om bijstand te verlenen. De NRV wordt als ‘first response’ ingezet bij grote watercalamiteiten en overstromingen in Nederland. Het verzoek voor bijstand is binnengekomen via het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum). Ook vanuit onze regio zijn er mensen en materieel gestuurd naar Zuid-Limburg. Zij waren zelfs als eerste ter plaatse wat ons extra trots maakt op de inzet die zij daar doen.

Er is een peloton geformeerd uit de Reddingsbrigades van ’s-Gravenzande, Monster, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Medewerkers en voertuigen van de VRH maken ook deel uit van dit peloton.  Leendert de Lange, de Burgemeester van Wassenaar, is de voorzitter bestuur van Reddingsbrigade Nederland. Wij wensen alle hulpverleners in Zuid-Limburg veel sterkte met de werkzaamheden die zij daar verrichten en leven mee met de burgers die getroffen zijn.

reddingsbrigade
reddingsbrigade voertuig

Meer nieuws

QRT voertuig met luifel

15 juli 2021

Brandweerkazerne Laak in Den Haag verwelkomt nieuw voertuig voor Quick Response Team (QRT)

Kazerne Laak vervangt de twee oude busjes door één nieuwe vrachtwagen.

Lees meer »
Logo VRH

15 januari 2021

Onderzoek IFV over voorspelbaarheid ontstaan en verspreiding vliegvuur

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft op verzoek van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) nader onderzoek uitgevoerd naar de voorspelbaarheid van vliegvuur.

Lees meer »
Tekening van verschillende hulpdiensten

04 januari 2021

Rapportage incidenten jaarwisseling 2020-2021

Het was een drukke maar goed beheersbare jaarwisseling. In het bijgevoegde rapport lees je meer hierover.  

Lees meer »