Handhaving in regio Haaglanden

24 september 2021

Handhaving in regio Haaglanden

Vanaf 25 september 2021 wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij een bezoek aan horeca-inrichtingen, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Dat geldt ook voor de gemeenten in de veiligheidsregio Haaglanden. Er wordt door de afzonderlijke negen gemeenten gesproken met (vertegenwoordigers van) ondernemers of instellingen die dit raakt. De burgemeesters, verenigd in het Regionaal Beleidsteam (RBT), realiseren zich dat er opnieuw een inzet wordt gevraagd van ondernemers, instellingen en inwoners.

Het kabinet heeft besloten om voor de periode oktober tot december € 45 miljoen euro beschikbaar te stellen. Dit geld kan worden ingezet voor bijvoorbeeld beveiligers, controleurs of hosts die ondernemers helpen bij de controle van het coronatoegangsbewijs. De gemeenten in de Veiligheidsregio Haaglanden hebben besloten dit op basis van inwoneraantal per gemeente te verdelen. Zo kunnen gemeenten afspraken op maat met de horeca maken.  

Er zal in onze veiligheidsregio op dezelfde manier worden gehandhaafd als in de afgelopen vijftien maanden in de coronacrisis. Dat betekent dat risicogestuurd en in de meeste gemeenten steekproefsgewijs wordt gecontroleerd. Vanzelfsprekend wordt bij excessen opgetreden. Waar mogelijk en proportioneel wordt altijd eerst gewaarschuwd, voordat er een sanctie wordt uitgeschreven.

 

Meer nieuws

De Lier wint brandweerwedstrijden
Beeld: Carolien Valstar

12 september 2023

Kazerne De Lier wint brandweerwedstrijden 2023

Op zaterdag 9 september vonden de jaarlijkse brandweerwedstrijden plaats. De ploeg van kazerne De Lier won en mag zich landskampioen 2023 noemen.

Lees meer »
Tekenmoment nieuwe hoogwerkers

24 augustus 2023

Bestelling tien nieuwe hoogwerkers voor Brandweer Haaglanden

Vandaag ondertekent Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, de opdracht voor tien nieuwe hoogwerkers (redvoertuigen) van Kenbri Fire Fighting. Kenbri, leverancier van materialen en voertuigen...

Lees meer »
Commandant Brandweer Haaglanden Esther Lieben

09 augustus 2023

Brandweer Haaglanden bereidt zich voor op risico’s energietransitie en pleit voor wet- en regelgeving

Verduurzaming en energietransitie zijn goede ontwikkelingen. Zonnepanelen, elektrische auto’s en nieuwe manieren om energie op te wekken zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken.

Lees meer »