Herdenking bombardement Bezuidenhout

03 maart 2020

Vandaag herdenken wij dat het precies 75 jaar geleden is dat het bombardement op het Bezuidenhout plaatsvond. Hierbij verloren ruim 550 mensen het leven.

Voor de (toen geheten) brandweer Den Haag een gebeurtenis die in dubbele zin het gedenken waard is. Het bombardement leidde tot de grootste stadsbrand ooit in Den Haag. Naast een aantal gewonden, lieten bovendien tien collega’s het leven toen in de nacht van drie op vier maart de Duisters doorgingen met het lanceren van hun V2’s; één van die raketten faalde en stortte neer. De collega’s werden hierdoor getroffen en verloren daarbij het leven.

Vandaag staan we met respect stil bij wat zij hebben geleden en hebben betekend. Ook gedenken we de gevallenen met het diepste respect. Namens Brandweer Haaglanden leggen collega’s Pascal Pronk en Martin Evers daarom vanmiddag een krans bij de herdenking. Zij gedenken daarmee alle tien collega’s die tijdens de oorlog, ten gevolge van oorlogshandelingen, het leven lieten. Opdat het nooit meer opnieuw zal gebeuren.

Poster herdenking 75 jaar bombardement Bezuidenhout

Meer nieuws

reddingsbrigade voertuig

15 juli 2021

Haaglanden schiet Limburg-Zuid te hulp

Naar aanleiding van de overstromingen in het zuiden van ons land is een deel van de Nationale Reddingsvloot (NRV) vannacht gealarmeerd om bijstand te verlenen.

Lees meer »
QRT voertuig met luifel

15 juli 2021

Brandweerkazerne Laak in Den Haag verwelkomt nieuw voertuig voor Quick Response Team (QRT)

Kazerne Laak vervangt de twee oude busjes door één nieuwe vrachtwagen.

Lees meer »
Logo VRH

15 januari 2021

Onderzoek IFV over voorspelbaarheid ontstaan en verspreiding vliegvuur

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft op verzoek van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) nader onderzoek uitgevoerd naar de voorspelbaarheid van vliegvuur.

Lees meer »