Hulpdiensten in het zonnetje gezet voor hun bijdrage tijdens coronacrisis

03 juni 2022

Vanochtend werden medewerkers van verschillende hulpdiensten door het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden in het zonnetje gezet voor de inzet van de hulpdiensten tijdens de coronacrisis.

Samen met vele andere organisaties zijn de hulpdiensten vanaf de start van de coronacrisis continu bezig geweest met uiteenlopende werkzaamheden. Gedacht kan worden aan het bestrijden van de pandemie via het opzetten van test- en vaccinatiestraten, het uitvoeren van bron- en contactonderzoek, het (helpen) verdelen van persoonlijke beschermingsmiddelen en het omzetten van landelijke coronamaatregelen naar de uitvoeringspraktijk. Daarnaast hebben zij ervoor gezorgd dat burgers erop konden vertrouwen dat het werk van de brandweer, politie en ambulance ook tijdens de coronacrisis door kon blijven gaan.

Namens het bestuur bedankte burgemeester Marja van Bijsterveldt  de medewerkers van de GHOR (Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio) en Brandweer Haaglanden, GGD Haaglanden, de gemeenten en de politie-eenheid Den Haag voor de grote en langdurige inzet van de verschillende organisaties tijdens de coronaperiode.
 

Hulpverleners in het zonnetje gezet

Vertrek burgemeester Midden-Delfland

Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur werd ook stilgestaan bij het vertrek (per 1 juli) van de burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg. Hij heeft ruim 15 jaar de rol van portefeuillehouder Financiën vervuld voor de Veiligheidsregio Haaglanden. Zijn inzet en betrokkenheid hebben eraan bijgedragen dat de VRH een gezonde financiële basis heeft. Hiervoor is hij bedankt door zijn collega-burgemeesters en door Esther Lieben namens de directie.

Bestuurders gemeenten

Meer nieuws

Projectgroep natuurbrandbestrijdng Brandweer Haaglanden

23 januari 2023

Nieuwe tankautospuiten voor natuurbrandbestrijding

Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe terreinvaardige tankautospuiten.

Lees meer »
Mutli afbeelding

01 januari 2023

Rapportage incidenten jaarwisseling 2022-2023

Bijgaand treft u conform afspraak de eerste en voorlopige cijfers aan van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2022 – 2023.

Lees meer »
SDG finale

22 december 2022

VRH x Universiteit Twente-team behaalt tweede plaats tijdens finale SDG-challenge 2022

Twee keer per jaar vindt de Sustainable Development Goals (SDG)-challenge plaats. In deze challenge wordt een team studenten gekoppeld aan een bedrijf, om samen de wereld een beetje beter te maken...

Lees meer »