Hulpdiensten in het zonnetje gezet voor hun bijdrage tijdens coronacrisis

03 juni 2022

Vanochtend werden medewerkers van verschillende hulpdiensten door het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden in het zonnetje gezet voor de inzet van de hulpdiensten tijdens de coronacrisis.

Samen met vele andere organisaties zijn de hulpdiensten vanaf de start van de coronacrisis continu bezig geweest met uiteenlopende werkzaamheden. Gedacht kan worden aan het bestrijden van de pandemie via het opzetten van test- en vaccinatiestraten, het uitvoeren van bron- en contactonderzoek, het (helpen) verdelen van persoonlijke beschermingsmiddelen en het omzetten van landelijke coronamaatregelen naar de uitvoeringspraktijk. Daarnaast hebben zij ervoor gezorgd dat burgers erop konden vertrouwen dat het werk van de brandweer, politie en ambulance ook tijdens de coronacrisis door kon blijven gaan.

Namens het bestuur bedankte burgemeester Marja van Bijsterveldt  de medewerkers van de GHOR (Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio) en Brandweer Haaglanden, GGD Haaglanden, de gemeenten en de politie-eenheid Den Haag voor de grote en langdurige inzet van de verschillende organisaties tijdens de coronaperiode.  

Groepsfoto hulpverleners met ieder een bos bloemen

Vertrek burgemeester Midden-Delfland

Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur werd ook stilgestaan bij het vertrek (per 1 juli) van de burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg. Hij heeft ruim 15 jaar de rol van portefeuillehouder Financiën vervuld voor de Veiligheidsregio Haaglanden. Zijn inzet en betrokkenheid hebben eraan bijgedragen dat de VRH een gezonde financiële basis heeft. Hiervoor is hij bedankt door zijn collega-burgemeesters en door Esther Lieben namens de directie.

Groepsfoto bestuurders gemeenten

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »