Hulpdiensten in het zonnetje gezet voor hun bijdrage tijdens coronacrisis

03 juni 2022

Vanochtend werden medewerkers van verschillende hulpdiensten door het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden in het zonnetje gezet voor de inzet van de hulpdiensten tijdens de coronacrisis.

Samen met vele andere organisaties zijn de hulpdiensten vanaf de start van de coronacrisis continu bezig geweest met uiteenlopende werkzaamheden. Gedacht kan worden aan het bestrijden van de pandemie via het opzetten van test- en vaccinatiestraten, het uitvoeren van bron- en contactonderzoek, het (helpen) verdelen van persoonlijke beschermingsmiddelen en het omzetten van landelijke coronamaatregelen naar de uitvoeringspraktijk. Daarnaast hebben zij ervoor gezorgd dat burgers erop konden vertrouwen dat het werk van de brandweer, politie en ambulance ook tijdens de coronacrisis door kon blijven gaan.

Namens het bestuur bedankte burgemeester Marja van Bijsterveldt  de medewerkers van de GHOR (Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio) en Brandweer Haaglanden, GGD Haaglanden, de gemeenten en de politie-eenheid Den Haag voor de grote en langdurige inzet van de verschillende organisaties tijdens de coronaperiode.  

Hulpverleners in het zonnetje gezet

Vertrek burgemeester Midden-Delfland

Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur werd ook stilgestaan bij het vertrek (per 1 juli) van de burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg. Hij heeft ruim 15 jaar de rol van portefeuillehouder Financiën vervuld voor de Veiligheidsregio Haaglanden. Zijn inzet en betrokkenheid hebben eraan bijgedragen dat de VRH een gezonde financiële basis heeft. Hiervoor is hij bedankt door zijn collega-burgemeesters en door Esther Lieben namens de directie.

Bestuurders gemeenten

Meer nieuws

Het logo van het kwaliteitskeurmerk

29 november 2023

GHOR Haaglanden voldoet (nog steeds) aan HKZ-kwaliteitseisen

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) is sinds enkele jaren HKZ-gecertificeerd. Dit is een kwaliteitskeurmerk in de zorg. Onlangs vond een zogenaamde opvolgaudit plaats.

Lees meer »
Intentieverklaring Brandweer Haaglanden en Zuid-West College Den Haag

28 november 2023

Brandweer Haaglanden en het Haagse Zuid-West College slaan handen ineen

Esther Lieben, Commandant Brandweer Haaglanden, en Anne Sinke-Hagoort, directeur Zuid-West College, ondertekenden op maandag 27 november een intentieverklaring. Met deze verklaring slaan de partijen...

Lees meer »
Infographic van de ecologische voetafdruk van Veiligheidsregio Haaglanden

31 oktober 2023

Veiligheidsregio Haaglanden behaalt CO2-bewustcertificaat van de CO2-Prestatieladder

Een groene mijlpaal voor de VRH! Op 23 oktober heeft Veiligheidsregio Haaglanden het CO2-bewustcertificaat van CO2-Prestatieladder op niveau 3 behaald.

Lees meer »