Nieuwe noodverordening 15 juni 2020

12 juni 2020

Gemeenschappelijk sanitair weer open

M.i.v. 15 juni a.s. kunnen de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken in de Veiligheidsregio Haaglanden weer in gebruik genomen worden. Vanzelfsprekend wel met in acht neming van de hygiënerichtlijnen zoals opgesteld door de RIVM. Dit is zo’n twee weken eerder dan oorspronkelijk voorzien. Daarnaast mogen bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen waar geen Corona-patienten zijn allemaal weer 1 bezoeker ontvangen.

Het besluit om de noodverordening zo aan te passen dat het gemeenschappelijk sanitair weer open kan per 15 juni is genomen op basis van een aanwijzing van de minister van VWS Hugo de Jonge. Omdat vanaf 15 juni a.s. toerisme onder  voorwaarde weer is toegestaan en omdat het kabinet mensen die niet gebonden zijn aan schoolvakanties nadrukkelijk oproept buiten de zomermaanden op vakantie te gaan heeft de minister advies gevraagd aan het RIVM of eerdere opening verantwoord kan. Het RIVM meent dat dit kan mits nog steeds de anderhalve meter afstand t.o.v. anderen gerespecteerd wordt.

De volledige tekst van de noodverordening per 15 juni 2020 lees je hier. 

Meer nieuws

coronavirus

30 juni 2020

Nieuwe noodverordening 1 juli 2020

Voor de veiligheidsregio Haaglanden heeft de aanwijzingen van de minister van VWS voor de beheersing van COVID-19 vertaald in een nieuwe noodverordening die op 1 juli 2020 ingaat.

Lees meer »
coronavirus

24 juni 2020

Verantwoording over coronamaatregelen Haaglanden tot nu toe

In een uitgebreide tussenrapportage legt de plv. voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden Johan Remkes verantwoording af over de noodverordeningen en de daaruit voortvloeiende maatregelen die...

Lees meer »
Duinbrand - brandweer Haaglanden

24 juni 2020

Let op: verhoogd risico op natuurbranden tijdens droogte

In de lente- en zomermaanden kan het vaak lang droog en warm zijn. Als gevolg daarvan raakt de natuur verdroogd en kunnen er sneller natuurbranden voorkomen die zich in een rap tempo verspreiden.

Lees meer »