Nieuwe noodverordening 15 juni 2020

12 juni 2020

Gemeenschappelijk sanitair weer open

Met ingang van 15 juni a.s. kunnen de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken in de Veiligheidsregio Haaglanden weer in gebruik genomen worden. Vanzelfsprekend wel met in acht neming van de hygiënerichtlijnen zoals opgesteld door de RIVM. Dit is zo’n twee weken eerder dan oorspronkelijk voorzien. Daarnaast mogen bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen waar geen corona-patiënten zijn allemaal weer één bezoeker ontvangen.

Het besluit om de noodverordening zo aan te passen dat het gemeenschappelijk sanitair weer open kan per 15 juni is genomen op basis van een aanwijzing van de minister van VWS Hugo de Jonge. Omdat vanaf 15 juni aanstaande toerisme onder  voorwaarde weer is toegestaan en omdat het kabinet mensen die niet gebonden zijn aan schoolvakanties nadrukkelijk oproept buiten de zomermaanden op vakantie te gaan heeft de minister advies gevraagd aan het RIVM of eerdere opening verantwoord kan. Het RIVM meent dat dit kan mits nog steeds de anderhalve meter afstand ten opzichte van anderen gerespecteerd wordt.

Klik hier voor de volledige tekst van de noodverordening per 15 juni 2020. 

Meer nieuws

reddingsbrigade voertuig

15 juli 2021

Haaglanden schiet Limburg-Zuid te hulp

Naar aanleiding van de overstromingen in het zuiden van ons land is een deel van de Nationale Reddingsvloot (NRV) vannacht gealarmeerd om bijstand te verlenen.

Lees meer »
QRT voertuig met luifel

15 juli 2021

Brandweerkazerne Laak in Den Haag verwelkomt nieuw voertuig voor Quick Response Team (QRT)

Kazerne Laak vervangt de twee oude busjes door één nieuwe vrachtwagen.

Lees meer »
Logo VRH

15 januari 2021

Onderzoek IFV over voorspelbaarheid ontstaan en verspreiding vliegvuur

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft op verzoek van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) nader onderzoek uitgevoerd naar de voorspelbaarheid van vliegvuur.

Lees meer »