Nieuwe pagers voor brandweervrijwilligers

04 juni 2019

Dinsdag 4 juni 2019 ondertekent Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, het contract voor nieuwe pagers (oproepsysteem voor incidenten) met Firecom. Door middel van de nieuwe pagers kunnen vrije-instroom collega’s (brandweervrijwilligers) nóg sneller hulpverlenen.

De nieuwe pagers (Swissphone RES.Q flex pager) gaan ervoor zorgen dat de brandweer nóg sneller bij incidenten aanwezig kan zijn. Na een alarmering is in de kazerne meteen zichtbaar welke vrijwilligers opkomen. Op deze manier is er direct beeld van de paraatheid en kan er actie ondernomen worden als er vrije-instroom collega’s tekort zijn.

Pagers voor vrije-instroom collega’s

De pagers zijn bedoeld voor vrije-instroom collega’s van tien kazernes van Brandweer Haaglanden in het Westland en Midden-Delfland. Deze collega’s werken niet permanent op een kazerne, maar worden pas opgeroepen via de pagers als er een incident plaatsvindt. Het voordeel van de nieuwe pager is dat als de pager afgaat door bemanning terugkoppeling gegeven wordt over de beschikbaarheid. Voorheen kon dit niet. Met deze nieuwe functionaliteit wordt er sneller bepaald of een brandweervoertuig volledig bemand is. Hierdoor kunnen we nóg sneller bij incidenten aanwezig zijn en onze dienstverlening inzetten.  

Testfase

Vijf maanden geleden zijn vrije-instroom collega’s van kazerne Schipluiden en kazerne Den Hoorn begonnen aan een testfase met de nieuwe pagers. De keuze is gevallen op de pagers van Firecom. Dit bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor snelle alarmering van personen en heeft betrouwbare communicatiemiddelen om direct in een groep te communiceren. De pagers zijn gebruiksvriendelijk, niet te groot én de batterij gaat langer mee. 

Foto: Ferry Dankier van Brandweer Haaglanden schudt de hand van Joost Eerland, directeur Firecom BV.

FD

Meer nieuws

Logo VRH

15 januari 2021

Onderzoek IFV over voorspelbaarheid ontstaan en verspreiding vliegvuur

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft op verzoek van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) nader onderzoek uitgevoerd naar de voorspelbaarheid van vliegvuur.

Lees meer »
Tekening van verschillende hulpdiensten

04 januari 2021

Rapportage incidenten jaarwisseling 2020-2021

Het was een drukke maar goed beheersbare jaarwisseling. In het bijgevoegde rapport lees je meer hierover.  

Lees meer »
Microscopische weergave van het coronavirus, daaroverheen de tekst Covid-19

28 december 2020

COVID-19: Tweede verantwoordingsdocument voorzitter VRH

De voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, legt met een uitgebreid document aan alle negen gemeenteraden verantwoording af over de noodverordeningen en de daaruit voortvloeiende...

Lees meer »