Primeur: Nieuwe interventiekleding voor Brandweer Haaglanden

02 april 2019

Brandweer Haaglanden heeft een primeur: vandaag is de nieuwe interventiekleding voor onze brandweervrouwen en -mannen officieel in gebruik genomen. Hiermee zijn we het eerste korps in Nederland met een nieuwe look. Projectleider Rijk Vogelaar licht trots toe: ‘Een nieuw en modern kledingconcept dat past bij de huidige tijd én, nog belangrijker, dat past bij het diverse brandweerwerk.’’  

 

Brandweerpersoneel in nieuwe interventiekleding

‘De juiste kleding voor de juiste klus’ De huidige kleding die op de brandweerkazernes gedragen wordt is aan vervanging toe. Rijk: “Onze regio heeft het voortouw genomen in de ontwikkeling van een nieuw en eigentijds kledingpakket. Een groot deel van het brandweerwerk hoeven we niet, zoals we nu altijd doen, in het zwaar beschermende uitrukpak te doen. Daarom hebben we een kledingpakket ontworpen dat, naast de werkzaamheden in en om de kazerne, te gebruiken is voor bijvoorbeeld een kleine hulpverlening, een liftinsluitingen en wateroverlast. De juiste kleding voor de juiste klus.”

Twee brandweermensen in nieuwe interventiekleding
Twee brandweermensen tonen nieuwe interventiekleding

Ontwerp nieuwe interventiekleding Brandweercommandant Esther Lieben over de nieuwe interventiekleding: “We zijn blij met de nieuwe kleding. De kleding is bedacht, ontworpen en goed getest door onze eigen brandweervrouwen en –mannen. We hebben nu moderne kleding voor een modern brandweerkorps.” Het nieuwe kledingpakket bestaat uit een poloshirt met korte- en lange mouw, een slim-fit ondershirt, een worker, een softshell en accessoires als een pet, muts, riem en sokken. Er is zowel een heren- als dameslijn voor een optimaal draagcomfort. Bekijk de nieuwe kleding in bijgevoegde video.

Brandweerman toont achterkant nieuwe interventiekleding

Meer nieuws

Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »
""

Brandweer Haaglanden ontvangt vijf nieuwe voertuigen voor technische hulpverlening

12 januari 2024

Tijdens een feestelijk moment werden twee van de vijf nieuwe hulpverleningsvoertuigen onthuld in kazerne Loosduinen en officieel in ontvangst genomen door de directeur Brandweerzorg. Met de nieuwe...

Lees meer »