Rapportage incidenten jaarwisseling

02 januari 2020

Onderaan het bericht is de rapportage over de cijfers van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en Veiligheidsregio Haaglanden (Brandweer- en ambulanceritten) te vinden. Deze cijfers zijn geregistreerd tijdens de jaarwisseling 2019-2020 over een periode van 32 uur (31 december 00.00 uur tot 01 januari 08.00 uur).

De cijfers van de Politie Eenheid Den Haag zijn van de gemeenten binnen het werkgebied van Veiligheidsregio Haaglanden. Iedere gemeente kan deze cijfers en het sfeerbeeld gebruiken voor eigen communicatie. Deze rapportage bevat enkel Oud en Nieuw gerelateerde categorieën (zie bijlage begrippen).

Sfeerbeeld 

We kijken terug op een drukke nacht voor de hulpdiensten met veel incidenten. Ook deze jaarwisseling is sprake geweest van gewelddadig optreden richting hulpverleners. De gezamenlijke voorbereiding van de hulpdiensten, in aanloop naar en de uitvoering tijdens deze jaarwisseling, is intensief geweest.

In het tijdvak tussen 31 december 00.00 uur tot en met 1 januari 08.00 uur zijn 889 incidenten door de brandweer afgehandeld. Er was sprake van twee middelbranden en diverse andere kleine incidenten, gevolgd door een zeer grote brand (GRIP 2) in Zoetermeer. Het totaal aantal brandweer gerelateerde incidenten ligt 22% hoger ten opzichte van de jaarwisseling 2018 - 2019.

In de hele regio zijn diverse aanhoudingen verricht vanwege het afsteken van (illegaal) vuurwerk en explosieven, openbare dronkenschap, mishandeling en vernieling. 

De jaarwisseling is vanuit de GHOR beschouwd rustig verlopen, in vergelijking met vorig jaar zien we een afname in het aantal slachtoffers. Jonge slachtoffers met letsel door het vuurwerk vallen op en er is ook sprake van oogletsel onder de slachtoffers. Toch komen de meeste slachtoffers in beeld ten gevolge van overmatig alcohol- en middelengebruik, naast verschillende verwondingen betreft het helaas ook een groep met zware intoxicatie waaronder ook jonge patiënten. De meldkamer ambulancedienst, de ambulancediensten, ziekenhuizen en HAP’s melden een gemoedelijke sfeer.

Klik hier voor het volledige rapport

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »