Start van het buitenzwem- en strandseizoen

02 mei 2023

In Nederland start op 1 mei officieel het buitenzwem- en strandseizoen. Het elf kilometer lange strand van Den Haag wordt vanaf deze datum bewaakt door de lifeguards van Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) en de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB). Traditiegetrouw hees burgemeester Jan van Zanen de eerste roodgele vlag van het seizoen bij de reddingsbrigade op het Zuiderstrand bij Kijkduin. Deze roodgele vlag betekent dat er lifeguards op de reddingsposten aanwezig zijn. Zij houden toezicht en letten op de veiligheid van strandbezoekers.

Veilig genieten van het strand

Op de website Haaglandenveilig.nl en de social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram, wordt gedurende het strandseizoen extra aandacht besteed aan de gevaren van de zee, zoals mui-stromingen en worden tips gegeven voor een veilige stranddag.Ook maken De Haagse lifeguards maken sinds 2016 gebruik van een internationaal erkend waarschuwings- en vlaggensysteem met de kleuren geel en rood om badgasten strandbezoekers te informeren over de gevaarsituaties in de zee. Langs de Haagse kust staan in totaal 24 vlaggenmasten waar deze vlaggen gehesen worden. De betekenis van deze vlaggen staan op Haaglandenveilig.nl. 

reddingsbrigade

Meer nieuws

De Lier wint brandweerwedstrijden
Beeld: Carolien Valstar

12 september 2023

Kazerne De Lier wint brandweerwedstrijden 2023

Op zaterdag 9 september vonden de jaarlijkse brandweerwedstrijden plaats. De ploeg van kazerne De Lier won en mag zich landskampioen 2023 noemen.

Lees meer »
Tekenmoment nieuwe hoogwerkers

24 augustus 2023

Bestelling tien nieuwe hoogwerkers voor Brandweer Haaglanden

Vandaag ondertekent Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, de opdracht voor tien nieuwe hoogwerkers (redvoertuigen) van Kenbri Fire Fighting. Kenbri, leverancier van materialen en voertuigen...

Lees meer »
Commandant Brandweer Haaglanden Esther Lieben

09 augustus 2023

Brandweer Haaglanden bereidt zich voor op risico’s energietransitie en pleit voor wet- en regelgeving

Verduurzaming en energietransitie zijn goede ontwikkelingen. Zonnepanelen, elektrische auto’s en nieuwe manieren om energie op te wekken zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken.

Lees meer »