Start van het buitenzwem- en strandseizoen

02 mei 2023

In Nederland start op 1 mei officieel het buitenzwem- en strandseizoen. Het elf kilometer lange strand van Den Haag wordt vanaf deze datum bewaakt door de lifeguards van Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) en de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB). Traditiegetrouw hees burgemeester Jan van Zanen de eerste roodgele vlag van het seizoen bij de reddingsbrigade op het Zuiderstrand bij Kijkduin. Deze roodgele vlag betekent dat er lifeguards op de reddingsposten aanwezig zijn. Zij houden toezicht en letten op de veiligheid van strandbezoekers.

Veilig genieten van het strand

Op de website Haaglandenveilig.nl en de social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram, wordt gedurende het strandseizoen extra aandacht besteed aan de gevaren van de zee, zoals mui-stromingen en worden tips gegeven voor een veilige stranddag.Ook maken De Haagse lifeguards maken sinds 2016 gebruik van een internationaal erkend waarschuwings- en vlaggensysteem met de kleuren geel en rood om badgasten strandbezoekers te informeren over de gevaarsituaties in de zee. Langs de Haagse kust staan in totaal 24 vlaggenmasten waar deze vlaggen gehesen worden. De betekenis van deze vlaggen staan op Haaglandenveilig.nl. 

reddingsbrigade

Meer nieuws

Samenwerkingsovereenkomst VRH en Haagse Hogeschool

11 april 2023

Veiligheidsregio Haaglanden en Haagse Hogeschool tekenen samenwerkingsovereenkomst

De afgelopen jaren heeft Veiligheidsregio Haaglanden meerdere studenten van de Haagse Hogeschool mogen verwelkomen als stagiair(e) of als nieuwe medewerker. Om deze samenwerking te versterken...

Lees meer »
Logo VRH

04 april 2023

Nieuwe regionale plannen rampenbestrijding en crisisbeheersing

Veiligheidsregio Haaglanden heeft nieuwe regionale plannen opgesteld rondom rampenbestrijding en crisisbeheersing. Deze plannen geven inzicht in de risico's op rampen en crises in onze regio en...

Lees meer »
Brandweer Haaglanden

24 maart 2023

Nieuw: Brandweer Haaglanden op social media

Vanaf nu is Brandweer Haaglanden te vinden op social media! Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven én meer te weten te komen over ons werk.

Lees meer »