Strandgemeenten trekken één lijn voor de horeca

20 mei 2020

In de Veiligheidsregio’s die aan de kust liggen, gelden tot 1 juni overal dezelfde afspraken ten aanzien van eet- en drinkgelegenheden. Horecabedrijven en strandpaviljoens blijven gesloten, met uitzondering van het aanbieden van een afhaaloptie voor eten en drinken dat elders wordt geconsumeerd (take away). De restaurants zelf, inclusief de bijbehorende terrassen blijven gesloten.

Strandpaviljoens

Zelfstandige toiletvoorzieningen van strandpaviljoens, die vanaf het strand bereikbaar zijn zonder dat men het de strandtent hoeft te betreden, mogen opengesteld worden. Dat geldt dus niet voor  toiletvoorzieningen binnenshuis. Voor het schoonhouden van de toiletten gelden de richtlijnen van het RIVM.

Het verhuren, uitlenen of anderszins ter beschikking stellen van strandbedden door exploitanten van strandpaviljoens is tot 1 juni niet toegestaan langs de hele kust. Dit om ongewenste terrasvorming tegen te gaan en eenduidige handhaving mogelijk te maken.

Totstandkoming afspraken

Bovenstaande afspraken zijn gemaakt na consultatie door de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden Johan Remkes, van zijn collega-voorzitters en op verzoek van de minister van Justitie & Veiligheid zoals besproken tijdens de laatste vergadering van het Veiligheidsberaad op maandagavond 18 mei.

Meer nieuws

coronavirus

29 mei 2020

Nieuwe noodverordening 1 juni 2020

Per 1 juni 2020 is er een nieuwe noodverordening van kracht in de regio Haaglanden. De volledige tekst vind je hier

Lees meer »
coronavirus

28 mei 2020

Nieuwe versoepelingen vragen om eigen verantwoordelijkheid

Komend weekeinde, met het te verwachten mooie weer en de versoepeling van corona maatregelen met ingang van 1 juni, is het van groot belang om drukte te voorkomen. Dit kunnen mensen alleen zélf doen,...

Lees meer »
coronavirus

18 mei 2020

Geen uitzonderingen voor horeca aan het strand

Tot 2 juni a.s. geldt dat horecagelegenheden, of zij nu aan het strand of in het centrum van een gemeente gevestigd zijn, zich allemaal aan dezelfde heldere regels moeten houden; horeca is gesloten.

Lees meer »