Strandgemeenten trekken één lijn voor de horeca

20 mei 2020

In de Veiligheidsregio’s die aan de kust liggen, gelden tot 1 juni overal dezelfde afspraken ten aanzien van eet- en drinkgelegenheden. Horecabedrijven en strandpaviljoens blijven gesloten, met uitzondering van het aanbieden van een afhaaloptie voor eten en drinken dat elders wordt geconsumeerd (take away). De restaurants zelf, inclusief de bijbehorende terrassen blijven gesloten.

Strandpaviljoens

Zelfstandige toiletvoorzieningen van strandpaviljoens, die vanaf het strand bereikbaar zijn zonder dat men het de strandtent hoeft te betreden, mogen opengesteld worden. Dat geldt dus niet voor  toiletvoorzieningen binnenshuis. Voor het schoonhouden van de toiletten gelden de richtlijnen van het RIVM.

Het verhuren, uitlenen of anderszins ter beschikking stellen van strandbedden door exploitanten van strandpaviljoens is tot 1 juni niet toegestaan langs de hele kust. Dit om ongewenste terrasvorming tegen te gaan en eenduidige handhaving mogelijk te maken.

Totstandkoming afspraken

Bovenstaande afspraken zijn gemaakt na consultatie door de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden Johan Remkes, van zijn collega-voorzitters en op verzoek van de minister van Justitie & Veiligheid zoals besproken tijdens de laatste vergadering van het Veiligheidsberaad op maandagavond 18 mei.

Meer nieuws

De Overheidsmanager van het Jaar

05 augustus 2020

Shortlist kandidaten Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 bekend

De shortlist kandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 zijn bekend! En 'onze' Esther Lieben is genomineerd.

Lees meer »
coronavirus

30 juli 2020

Veiligheidsregio Haaglanden: inwoners en ondernemers, houd je aan de coronarichtlijnen

Het aantal mensen dat in de veiligheidsregio Haaglanden is besmet met het coronavirus volgt de landelijke trend en vertoont een lichte stijging. De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Jan...

Lees meer »
coronavirus

15 juli 2020

Aanpassing noodverordening regio Haaglanden

Op basis van een nieuwe aanwijzing van de Minister van VWS is de noodverordening in de veiligheidsregio Haaglanden aangepast.

Lees meer »