Test met sonar door duikers van Brandweer Haaglanden

18 november 2019

De brandweerduikers van Veiligheidsregio Haaglanden krijgen regelmatig te maken met waterongevallen waarbij een groot gebied afgezocht moet worden naar een (mogelijke) drenkeling. Doordat de locatie vaak onduidelijk is en duikers door troebel water heel secuur de bodem moeten afzoeken, kan het soms langer duren voordat iets gevonden wordt.

De C-ploeg van kazerne Delft heeft onderzocht of sonar apparatuur in deze situaties kan bijdragen aan een betere zoekmethode. Dat blijkt van toegevoegde waarde. Daarom starten de duikers van Brandweer Haaglanden een pilot met een op afstand bestuurbare vaardrone. De Emily met een Humminbird sonar werd overhandigd door de Amerikaanse leverancier Hydronalix en de importeur Reddingsbrigade Nederland. De sonar is nu nog niet inzetbaar voor incidenten maar zal eerst getest worden door de duikers van Haaglanden.

Sonar Brandweer Haaglanden
Sonar Brandweer Haaglanden

Meer nieuws

coronavirus

30 juni 2020

Nieuwe noodverordening 1 juli 2020

Voor de veiligheidsregio Haaglanden heeft de aanwijzingen van de minister van VWS voor de beheersing van COVID-19 vertaald in een nieuwe noodverordening die op 1 juli 2020 ingaat.

Lees meer »
coronavirus

24 juni 2020

Verantwoording over coronamaatregelen Haaglanden tot nu toe

In een uitgebreide tussenrapportage legt de plv. voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden Johan Remkes verantwoording af over de noodverordeningen en de daaruit voortvloeiende maatregelen die...

Lees meer »
Duinbrand - brandweer Haaglanden

24 juni 2020

Let op: verhoogd risico op natuurbranden tijdens droogte

In de lente- en zomermaanden kan het vaak lang droog en warm zijn. Als gevolg daarvan raakt de natuur verdroogd en kunnen er sneller natuurbranden voorkomen die zich in een rap tempo verspreiden.

Lees meer »