Veiligheidsregio Haaglanden herdenkt omgekomen collega’s

22 december 2022

Vandaag herdacht de VRH de twee brandweercollega’s die 35 jaar geleden bij ‘de cellenbrand’ om het leven zijn gekomen.

Op vrijdag 25 december 1987 brak brand uit in een arrestantencel van het politiebureau aan de Burgemeester Patijnlaan in Den Haag. Bij deze brand kwamen twee arrestanten en twee brandweermannen, Fred la Haye en René de Ruiter, om het leven. Zij maakten deel uit van de bemanning van de tankautospuit van de kazerne aan de Burgemeester van Karnebeeklaan.

Herdenkingsceremonie
Tijdens de herdenkingsceremonie stonden collega’s, oud-collega’s en nabestaanden stil bij deze gebeurtenis die diepe sporen heeft achtergelaten binnen het brandweerkorps. Commandant Brandweer Haaglanden, Esther Lieben, gaf in haar toespraak aan dat er nog altijd veel belangstelling is voor de herdenking. Ook van een generatie medewerkers die alleen gehoord of gelezen hebben over de verschrikkelijke cellenbrand en Fred en René niet ontmoet en gekend hebben.

Als symbool van eenheid binnen het brandweerkorps en de solidariteit tussen generaties brandweermensen werden bij de herdenkingsplaquette in de brandweerkazerne aan de Dedemsvaartweg bloemstukken gelegd. Eén bloemstuk werd gelegd door burgemeester Van Zanen. Het tweede bloemstuk werd gelegd door de jongste aspirant brandwacht.

Burgemeester van Zanen legt bloemen

Meer nieuws

Projectgroep natuurbrandbestrijdng Brandweer Haaglanden

23 januari 2023

Nieuwe tankautospuiten voor natuurbrandbestrijding

Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe terreinvaardige tankautospuiten.

Lees meer »
Mutli afbeelding

01 januari 2023

Rapportage incidenten jaarwisseling 2022-2023

Bijgaand treft u conform afspraak de eerste en voorlopige cijfers aan van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2022 – 2023.

Lees meer »
SDG finale

22 december 2022

VRH x Universiteit Twente-team behaalt tweede plaats tijdens finale SDG-challenge 2022

Twee keer per jaar vindt de Sustainable Development Goals (SDG)-challenge plaats. In deze challenge wordt een team studenten gekoppeld aan een bedrijf, om samen de wereld een beetje beter te maken...

Lees meer »