Veiligheidsregio Haaglanden herdenkt omgekomen collega’s

22 december 2022

Vandaag herdacht de VRH de twee brandweercollega’s die 35 jaar geleden bij ‘de cellenbrand’ om het leven zijn gekomen.

Op vrijdag 25 december 1987 brak brand uit in een arrestantencel van het politiebureau aan de Burgemeester Patijnlaan in Den Haag. Bij deze brand kwamen twee arrestanten en twee brandweermannen, Fred la Haye en René de Ruiter, om het leven. Zij maakten deel uit van de bemanning van de tankautospuit van de kazerne aan de Burgemeester van Karnebeeklaan. Herdenkingsceremonie Tijdens de herdenkingsceremonie stonden collega’s, oud-collega’s en nabestaanden stil bij deze gebeurtenis die diepe sporen heeft achtergelaten binnen het brandweerkorps. Commandant Brandweer Haaglanden, Esther Lieben, gaf in haar toespraak aan dat er nog altijd veel belangstelling is voor de herdenking. Ook van een generatie medewerkers die alleen gehoord of gelezen hebben over de verschrikkelijke cellenbrand en Fred en René niet ontmoet en gekend hebben. Als symbool van eenheid binnen het brandweerkorps en de solidariteit tussen generaties brandweermensen werden bij de herdenkingsplaquette in de brandweerkazerne aan de Dedemsvaartweg bloemstukken gelegd. Eén bloemstuk werd gelegd door burgemeester Van Zanen. Het tweede bloemstuk werd gelegd door de jongste aspirant brandwacht.

Burgemeester van Zanen legt bloemen

Meer nieuws

De Lier wint brandweerwedstrijden
Beeld: Carolien Valstar

12 september 2023

Kazerne De Lier wint brandweerwedstrijden 2023

Op zaterdag 9 september vonden de jaarlijkse brandweerwedstrijden plaats. De ploeg van kazerne De Lier won en mag zich landskampioen 2023 noemen.

Lees meer »
Tekenmoment nieuwe hoogwerkers

24 augustus 2023

Bestelling tien nieuwe hoogwerkers voor Brandweer Haaglanden

Vandaag ondertekent Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, de opdracht voor tien nieuwe hoogwerkers (redvoertuigen) van Kenbri Fire Fighting. Kenbri, leverancier van materialen en voertuigen...

Lees meer »
Commandant Brandweer Haaglanden Esther Lieben

09 augustus 2023

Brandweer Haaglanden bereidt zich voor op risico’s energietransitie en pleit voor wet- en regelgeving

Verduurzaming en energietransitie zijn goede ontwikkelingen. Zonnepanelen, elektrische auto’s en nieuwe manieren om energie op te wekken zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken.

Lees meer »