Veiligheidsregio Haaglanden lanceert Haaglandenveilig.nl

29 april 2020

Op woensdag 29 april heeft de Veiligheidsregio Haaglanden www.haaglandenveilig.nl gelanceerd. Klik hier om de website te bekijken. Op deze website vinden burgers en media informatie over de veiligheidsrisico’s, handelingsperspectieven én actuele incidenten in de regio Haaglanden. In eerste instantie maakt alleen Brandweer Haaglanden gebruik van de website voor het publiceren van incidenten. Na verloop van tijd wordt gekeken of  meerdere hulpverleningsdiensten gebruik willen maken van deze publiekswebsite in de regio Haaglanden.

Preventieve informatie en incident-updates

Op de website Haaglandenveilig.nl worden burgers bewust gemaakt van de risico’s die er spelen in de omgeving. Ook is er informatie te vinden over wat mensen zelf kunnen doen om deze risico’s te beperken. Bijvoorbeeld: welke maatregelen kun je nemen om het risico op woningbrand te beperken, of wat moet je doen wanneer er paniek uitbreekt bij een groot evenement.

Woordvoerders van Brandweer Haaglanden publiceren via een blog op Haaglandenveilig.nl actuele informatie over lopende incidenten. Stel dat er een grote gifwolk boven de stad hangt, dan is daarover live-informatie te vinden op Haaglandenveilig.nl. Deze incident-updates zijn ook voor de pers interessant om te volgen. Speciaal voor burgers kunnen er handelingsperspectieven aan deze berichtgeving worden toegevoegd, waarin stapsgewijs staat omschreven wat mensen die geraakt worden door het incident moeten doen.

Social media

De woordvoerders van onze brandweer communiceerden altijd de actuele informatie over incidenten uitsluitend via het Twitteraccount van Brandweer Haaglanden. Klik hier voor het twitteraccount van de brandweer. Deze informatie wordt nu bijgehouden via een blog op Haaglandenveilig.nl en gedeeld via een gepusht bericht naar het Twitteraccount van Brandweer Haaglanden. Hierdoor staat alle informatie over incidenten op één centrale plek, kan de geschiedenis van het incident gevolgd worden en kan de woordvoerder meer tekens kwijt dan de beperking die voor Twitter-berichten geldt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over www.haaglandenveilig.nl contact op met team Communicatie van de Veiligheidsregio Haaglanden, via e-mailadres: communicatie@vrh.nl.

Meer nieuws

BVL Marc Corijn

22 november 2021

Veiligheidsregio Haaglanden gaat samenwerkingen aan met woningcorporaties naar aanleiding van rookmelderplicht in 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders wettelijk verplicht. De afdeling Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft deze wetswijziging aangegrepen als kans om de samenwerking met...

Lees meer »
Esther Lieben aan tafel bij Een Vandaag

20 oktober 2021

Esther Lieben in Een Vandaag over geweld tegen hulpverleners

De afgelopen jaren lees je steeds meer artikelen over agressie tegen hulpverleners. Esther Lieben sprak bij Een Vandaag over het toenemende geweld tegen hulpverleners. Zij had een duidelijke boodschap...

Lees meer »
COVID-update

24 september 2021

Handhaving in regio Haaglanden

Vanaf 25 september 2021 wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij een bezoek aan horeca-inrichtingen, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Dat geldt ook voor de gemeenten...

Lees meer »