Veiligheidsregio Haaglanden lanceert Haaglandenveilig.nl

29 april 2020

Op woensdag 29 april heeft de Veiligheidsregio Haaglanden www.haaglandenveilig.nl gelanceerd. Klik hier om de website te bekijken. Op deze website vinden burgers en media informatie over de veiligheidsrisico’s, handelingsperspectieven én actuele incidenten in de regio Haaglanden. In eerste instantie maakt alleen Brandweer Haaglanden gebruik van de website voor het publiceren van incidenten. Na verloop van tijd wordt gekeken of  meerdere hulpverleningsdiensten gebruik willen maken van deze publiekswebsite in de regio Haaglanden.

Preventieve informatie en incident-updates

Op de website Haaglandenveilig.nl worden burgers bewust gemaakt van de risico’s die er spelen in de omgeving. Ook is er informatie te vinden over wat mensen zelf kunnen doen om deze risico’s te beperken. Bijvoorbeeld: welke maatregelen kun je nemen om het risico op woningbrand te beperken, of wat moet je doen wanneer er paniek uitbreekt bij een groot evenement.

Woordvoerders van Brandweer Haaglanden publiceren via een blog op Haaglandenveilig.nl actuele informatie over lopende incidenten. Stel dat er een grote gifwolk boven de stad hangt, dan is daarover live-informatie te vinden op Haaglandenveilig.nl. Deze incident-updates zijn ook voor de pers interessant om te volgen. Speciaal voor burgers kunnen er handelingsperspectieven aan deze berichtgeving worden toegevoegd, waarin stapsgewijs staat omschreven wat mensen die geraakt worden door het incident moeten doen.

Social media

De woordvoerders van onze brandweer communiceerden altijd de actuele informatie over incidenten uitsluitend via het Twitteraccount van Brandweer Haaglanden. Klik hier voor het twitteraccount van de brandweer. Deze informatie wordt nu bijgehouden via een blog op Haaglandenveilig.nl en gedeeld via een gepusht bericht naar het Twitteraccount van Brandweer Haaglanden. Hierdoor staat alle informatie over incidenten op één centrale plek, kan de geschiedenis van het incident gevolgd worden en kan de woordvoerder meer tekens kwijt dan de beperking die voor Twitter-berichten geldt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over www.haaglandenveilig.nl contact op met team Communicatie van de Veiligheidsregio Haaglanden, via e-mailadres: communicatie@vrh.nl.

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »