Veiligheidsregio Haaglanden lanceert Haaglandenveilig.nl

29 april 2020

Op woensdag 29 april heeft de Veiligheidsregio Haaglanden www.haaglandenveilig.nl gelanceerd. Op deze website vinden burgers en media informatie over de veiligheidsrisico’s, handelingsperspectieven én actuele incidenten in de regio Haaglanden. In eerste instantie maakt alleen Brandweer Haaglanden gebruik van de website voor het publiceren van incidenten. Na verloop van tijd wordt gekeken of  meerdere hulpverleningsdiensten gebruik willen maken van deze publiekswebsite in de regio Haaglanden.

Preventieve informatie en incident-updates
Op de website Haaglandenveilig.nl worden burgers bewust gemaakt van de risico’s die er spelen in de omgeving. Ook is er informatie te vinden over wat mensen zelf kunnen doen om deze risico’s te beperken. Bijvoorbeeld: welke maatregelen kun je nemen om het risico op woningbrand te beperken, of wat moet je doen wanneer er paniek uitbreekt bij een groot evenement.

Woordvoerders van Brandweer Haaglanden publiceren via een blog op Haaglandenveilig.nl actuele informatie over lopende incidenten. Stel dat er een grote gifwolk boven de stad hangt, dan is daarover live-informatie te vinden op Haaglandenveilig.nl. Deze incident-updates zijn ook voor de pers interessant om te volgen. Speciaal voor burgers kunnen er handelingsperspectieven aan deze berichtgeving worden toegevoegd, waarin stapsgewijs staat omschreven wat mensen die geraakt worden door het incident moeten doen.

Social media
De woordvoerders van onze brandweer communiceerden altijd de actuele informatie over incidenten uitsluitend via het Twitteraccount van Brandweer Haaglanden (@Brandweer_HGL). Deze informatie wordt nu bijgehouden via een blog op Haaglandenveilig.nl en gedeeld via een gepusht bericht naar het Twitteraccount van Brandweer Haaglanden. Hierdoor staat alle informatie over incidenten op één centrale plek, kan de geschiedenis van het incident gevolgd worden en kan de woordvoerder meer tekens kwijt dan de beperking die voor Twitter-berichten geldt.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over www.haaglandenveilig.nl contact op met Yvon Hoogervorst (hoofd communicatie) via yvon.hoogervorst@vrh.nl of 06 467 624 35.

Meer nieuws

coronavirus

29 mei 2020

Nieuwe noodverordening 1 juni 2020

Per 1 juni 2020 is er een nieuwe noodverordening van kracht in de regio Haaglanden. De volledige tekst vind je hier

Lees meer »
coronavirus

28 mei 2020

Nieuwe versoepelingen vragen om eigen verantwoordelijkheid

Komend weekeinde, met het te verwachten mooie weer en de versoepeling van corona maatregelen met ingang van 1 juni, is het van groot belang om drukte te voorkomen. Dit kunnen mensen alleen zélf doen,...

Lees meer »
coronavirus

20 mei 2020

Strandgemeenten trekken één lijn voor de horeca

In de Veiligheidsregio’s die aan de kust liggen, gelden tot 1 juni overal dezelfde afspraken ten aanzien van eet- en drinkgelegenheden.

Lees meer »