VRH x Universiteit Twente-team behaalt tweede plaats tijdens finale SDG-challenge 2022

22 december 2022

Twee keer per jaar vindt de Sustainable Development Goals (SDG)-challenge plaats. In deze challenge wordt een team studenten gekoppeld aan een bedrijf, om samen de wereld een beetje beter te maken. Het tweede halfjaar van 2022 heeft Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) de eer om deel te nemen aan de challenge.

“Hoe maak je van brandweerkazerne Centrum een (Bijna) EngergieNeutraal Gebouw (BENG) binnen begroting en zonder de dagelijkse operatie te verstoren? En hoe kan je hier een schaalbaar model van maken zodat we het over meerdere kazernes kunnen uitrollen?”

Deze vragen stonden centraal voor de VRH én zes studenten van de Universiteit Twente. Afgelopen oktober begon het onderzoek voor de studenten en op 8 december vond de finale plaats. Tijdens de finale pitchten de studenten in vijf minuten hun oplossing. Hierin werd onder andere gesproken over een groen dak, meetbaarheid en gedragsverandering. Dit werd bekroond met een tweede plaats!

Het rapport van de studenten is inmiddels binnen. Er wordt nu onderzocht of en hoe we de plannen van de studenten waar kunnen maken. En of deze plannen over meer van onze kazernes uitgerold kunnen worden, maar we beginnen met kazerne Centrum.

SDG finale
SDG finale

Meer nieuws

Projectgroep natuurbrandbestrijdng Brandweer Haaglanden

23 januari 2023

Nieuwe tankautospuiten voor natuurbrandbestrijding

Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe terreinvaardige tankautospuiten.

Lees meer »
Mutli afbeelding

01 januari 2023

Rapportage incidenten jaarwisseling 2022-2023

Bijgaand treft u conform afspraak de eerste en voorlopige cijfers aan van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2022 – 2023.

Lees meer »
herdenking omgekomen brandweermannen

22 december 2022

Veiligheidsregio Haaglanden herdenkt omgekomen collega’s

Vandaag herdacht de VRH de twee brandweercollega’s die 35 jaar geleden bij ‘de cellenbrand’ om het leven zijn gekomen.

Lees meer »