VRH x Universiteit Twente-team behaalt tweede plaats tijdens finale SDG-challenge 2022

22 december 2022

Twee keer per jaar vindt de Sustainable Development Goals (SDG)-challenge plaats. In deze challenge wordt een team studenten gekoppeld aan een bedrijf, om samen de wereld een beetje beter te maken. Het tweede halfjaar van 2022 heeft Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) de eer om deel te nemen aan de challenge. “Hoe maak je van brandweerkazerne Centrum een (Bijna) EngergieNeutraal Gebouw (BENG) binnen begroting en zonder de dagelijkse operatie te verstoren? En hoe kan je hier een schaalbaar model van maken zodat we het over meerdere kazernes kunnen uitrollen?” Deze vragen stonden centraal voor de VRH én zes studenten van de Universiteit Twente. Afgelopen oktober begon het onderzoek voor de studenten en op 8 december vond de finale plaats. Tijdens de finale pitchten de studenten in vijf minuten hun oplossing. Hierin werd onder andere gesproken over een groen dak, meetbaarheid en gedragsverandering. Dit werd bekroond met een tweede plaats! Het rapport van de studenten is inmiddels binnen. Er wordt nu onderzocht of en hoe we de plannen van de studenten waar kunnen maken. En of deze plannen over meer van onze kazernes uitgerold kunnen worden, maar we beginnen met kazerne Centrum.

SDG finale
SDG finale

Meer nieuws

Het logo van het kwaliteitskeurmerk

29 november 2023

GHOR Haaglanden voldoet (nog steeds) aan HKZ-kwaliteitseisen

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) is sinds enkele jaren HKZ-gecertificeerd. Dit is een kwaliteitskeurmerk in de zorg. Onlangs vond een zogenaamde opvolgaudit plaats.

Lees meer »
Intentieverklaring Brandweer Haaglanden en Zuid-West College Den Haag

28 november 2023

Brandweer Haaglanden en het Haagse Zuid-West College slaan handen ineen

Esther Lieben, Commandant Brandweer Haaglanden, en Anne Sinke-Hagoort, directeur Zuid-West College, ondertekenden op maandag 27 november een intentieverklaring. Met deze verklaring slaan de partijen...

Lees meer »
Infographic van de ecologische voetafdruk van Veiligheidsregio Haaglanden

31 oktober 2023

Veiligheidsregio Haaglanden behaalt CO2-bewustcertificaat van de CO2-Prestatieladder

Een groene mijlpaal voor de VRH! Op 23 oktober heeft Veiligheidsregio Haaglanden het CO2-bewustcertificaat van CO2-Prestatieladder op niveau 3 behaald.

Lees meer »