Vrijwilligerscampagne 2019 van start!

02 augustus 2019

Kom jij ook bij de brandweer werken naast je huidige baan? Het kan gewoon. Echt!

Een brandweerman/vrouw blust niet alleen brand, de missie is het redden van mens en dier. Denk bijvoorbeeld aan optredens bij ernstige verkeersongevallen, hulpverlening bij stormschade óf het redden van dieren uit de sloot.

Brandweermannen die de handen ineen slaan. Tekst; een vriendengroep die op elkaar bouwt.
Brandweermannen onderling aan het praten en lachen

Onze vrijwilligers van de kazernes van Midden-Delfland, Westland en Wassenaar vervullen naast hun vaste baan hun taak bij de brandweer. Ze zijn opgeleid en worden vakgericht getraind tijdens de wekelijkse oefenavond op de eigen kazerne.

We zoeken vrouwen- en mannen vanaf 18 jaar die wonen of werken op maximale afstand van vier minuten van de brandweerkazerne, een goede conditie hebben, minimaal een VMBO-diploma én bereid zijn de benodigde landelijk erkende brandweerdiploma’s te behalen.

Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de vrijwilligerscampagne. De komende weken laten we via onze (social) mediakanalen potentiële brandweermannen en-vrouwen kennis maken met het mooie brandweervak.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als vrije instroom brandweercollega (vrijwilliger) op de Brandweer-Haaglanden-zoekt-jou pagina via deze link: https://www.brandweer.nl/haaglanden/zoektjou/welkom of klik hier

Een brandweerman en vrouw met tekst; stoer met een klein hartje
Twee brandweermannen leunend op de auto

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »