Waterdompelcontainer operationeel inzetbaar

29 augustus 2019

De waterdompelcontainer, voorheen ook wel blusbak genoemd, van bergingsbedrijf Vreugdenhil is operationeel inzetbaar voor Brandweer Haaglanden.

We zien ze steeds vaker op de weg: elektrische voertuigen. Er is al enige tijd bekend dat wanneer het accupakket van een elektrische auto is beschadigd, deze (opnieuw) in brand kan raken. Ook als deze eerder geblust is. Dit kan soms zelfs dagen later zijn. Dit vergt een andere aanpak en techniek van brand bestrijden. Reden genoeg voor Brandweer Haaglanden om hier op in te spelen. Bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft daarom de waterdompelcontainer ontwikkeld.

Met deze container is het mogelijk om elektrische voertuigen in water onder te dompelen. Wanneer je een elektrisch voertuig onderdompelt in water, voorkom je (her)ontsteking van het accupakket. 4 juli 2019 heeft Brandweer Haaglanden in samenwerking met bergingsbedrijf Vreugdenhil geoefend met de waterdompelcontainer. Tijdens deze oefening zijn verschillende scenario’s behandeld.

Waterdompelcontainer van de Veiligheidsregio Haaglanden

Accubeschadiging

De operationeel leidinggevende heeft nu de mogelijkheid om de waterdompelcontainer aan te vragen wanneer er een incident is met een elektrisch voertuig. Dit kan ook een incident zijn waar het accupakket van de auto mogelijkerwijs beschadigd is geraakt. Bij een beschadigd accupakket is er direct brandgevaar. Er hoeft dus niet altijd sprake te zijn van brand.

Door het gebruik van de waterdompelcontainer is het mogelijk om veel risico’s en gevaren weg te nemen. Er wordt hard gewerkt aan nog meer oplossingen voor onder andere elektrische opslagsystemen en elektrische vrachtwagens.

 

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »