"Tijdens mijn stageperiode merk ik dat ik voldoening haal uit dit werk""

23 mei 2022

Sara, stage facilitair medewerker

Sara zit in de afrondende fase van haar MBO-studie ‘Facilitair Leidinggevende’. Zij loopt inmiddels al twee jaar stage bij Veiligheidsregio Haaglanden, waar ze kennis maakt met de verschillende facetten van het werk als facilitair medewerker. Van het meedraaien van diensten aan de receptie tot en met het beoordelen en doorlichten van facilitaire processen. Ze vertelt over haar stage.

“Ik heb een tijdje gezocht naar een studierichting die bij mij paste. Uiteindelijk attendeerde mijn moeder me op deze opleiding en dat bleek een schot in de roos. Ik vind de opleiding hartstikke leuk en tijdens mijn stageperiode merk ik dat ik echt voldoening haal uit dit werk”, vertelt Sara. “Het geeft mij een fijn gevoel dat ik dingen voor collega’s kan regelen. Dat zij op hun werk komen en er niet over hoeven na te denken of alles aanwezig is en goed werkt.”

Sara op de foto

Alle facetten leren keren

“Tijdens mijn eerste stageperiode draaide ik veel diensten bij de receptie. Ik weet nog heel goed dat ik de telefoon moest aannemen en dat ontzettend eng vond. Het is uiteindelijk heel leerzaam geweest om dat toch te doen en om op die manier alle facetten van het facilitaire werk te ontdekken,” vertelt Sara. “Daarnaast help ik mijn stagebegeleider in het doorlichten en beoordelen van bestaande facilitaire processen. Zo hebben we een systeem voor het reserveren van vergaderzalen, lunch, kantoorartikelen en noem maar op. Dit systeem heeft veel mogelijkheden, maar die worden niet allemaal benut. Ik vind het een mooie taak om te kijken hoe we dit nog optimaler kunnen benutten. Uiteindelijk maakt dat het werk voor ons, en vooral voor onze collega’s, alleen maar makkelijker en efficiënter!”

Leerarbeidsplek

“Ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om twee jaar stage te lopen bij de VRH. Het is een fijne en interessante werkgever en de afgelopen tijd voelde als een warm bad!” Gelukkig houdt het voor Sara niet op als ze over een aantal maanden haar opleiding afrond. Hierna start ze namelijk met een leerwerkplek bij de VRH. Dit is een tweejarig traject, waarbij ze vier dagen gaat werken en één dag naar school gaat. Tijdens dit duale traject zal ze haar HBO-opleiding tot Facility Management halen. “Ik wil me graag nog verder ontwikkelen binnen deze organisatie! Ik ben er nog niet klaar voor om hier weg te gaan, er zijn nog zoveel werkzaamheden en afdelingen die ik wil leren kennen!”

Sara, bedankt voor jouw inzet en we kijken ernaar uit om jou de komende twee jaar verder te zien ontwikkelen binnen ons mooie bedrijf.  

Stage lopen bij de VRH?

Lijkt het jou leuk om volgend schooljaar stage te lopen bij de VRH? Laat het ons weten via een open sollicitatie.

Werken bij de VRH