Brandweer Haaglanden ontvangt vijf nieuwe voertuigen voor technische hulpverlening

12 januari 2024

Tijdens een feestelijk moment werden twee van de vijf nieuwe hulpverleningsvoertuigen onthuld in kazerne Loosduinen en officieel in ontvangst genomen door de directeur Brandweerzorg. Met de nieuwe voertuigen is Brandweer Haaglanden klaar voor de toekomst.  

De hulpverleningsvoertuigen worden ingezet bij technische hulpverlening waarbij de standaardbepakking van de tankautospuit ontoereikend is qua aantal of capaciteit. Voorbeelden hiervan zijn ongevallen met vrachtwagens waarbij personen bekneld zitten of (dreigende) instorting van gebouwen en grote ongevallen. Twee van de vijf voertuigen zijn uitgerust met een kraan. De nieuwe wagens worden gestationeerd op kazerne Loosduinen, Leidschendam-Voorburg, Oosterheem en De Lier. Het vijfde voertuig is reserve.  

Directeur Brandweerzorg krijgt de sleutel van de leverancier en ze schudden elkaar de hand.

Samenwerking 

Voor het aanbestedingstraject is een werkgroep samengesteld. In de werkgroep zitten brandweerlieden die met de nieuwe voertuigen gaan werken en technisch specialisten. Na het opstellen van de eisen en het vergelijken van verschillende voorstellen is er gekozen voor de wagens van leverancier Kenbri Fire Fighting. Over de indeling van de bepakking is veelvuldig overleg geweest tussen de werkgroepleden en de leverancier.  

John, Teamleider Materiaal & Logistiek, is vooral trots op de samenwerking tijdens het traject. “We hebben met veel partijen samengewerkt om de vervanging van de voertuigen voor elkaar te krijgen. Denk aan de kazernes, Autowerkplaats, Inkoop, teamhoofden Brandweerzorg en de leverancier Kenbri Fire Fighting. Ik vind deze samenwerking bijna net zo mooi als het resultaat waar je nu naar kijkt.” Ook Jan Willem, lid van de werkgroep, kijkt terug op een mooi traject. “In juni 2023 heb ik nog een bezoek gebracht aan de fabrikant in Slovenië om de laatste details met betrekking tot de indeling van de bepakking af te stemmen. Het resultaat mag er zijn!” 

Training en inzet 

De ploegen op kazernes Loosduinen, Leidschendam-Voorburg, Oosterheem en de Lier worden eerst getraind voor ze het voertuig in gebruik nemen. Naast het kennismaken met de nieuwe bepakking wordt er geoefend met het bedienen van het voertuig en de kraan. Naar verwachting worden vanaf half april de eerste nieuwe hulpverleningsvoertuigen ingezet bij incidenten.  

De werkgroep met 11 brandweermannen poseren voor het hulpverleningsvoertuig

Meer nieuws

Burgemeester Van Zanen hijst de rood met gele vlag op het strand. Om hem heen staan collega's van de politie, brandweer en lifeguards

Strandseizoen 2024 is geopend

25 april 2024

In Nederland start op 1 mei officieel het buitenzwem- en strandseizoen. Het elf kilometer lange strand van Den Haag wordt vanaf deze datum bewaakt door de lifeguards van Veiligheidsregio Haaglanden...

Lees meer »
""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »