Veiligheidsregio Haaglanden behaalt CO2-bewustcertificaat van de CO2-Prestatieladder

31 oktober 2023

Op 23 oktober heeft Veiligheidsregio Haaglanden het CO2-bewustcertificaat van CO2-Prestatieladder op niveau 3 (van de 5) behaald. Dit betekent dat we niet alleen inzicht hebben verkregen in onze CO2-uitstoot, maar ook dat we concrete stappen hebben gezet om de uitstoot te verminderen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Het behalen van dit certificaat is een belangrijke mijlpaal voor de organisatie! We streven namelijk niet alleen naar een veilige, maar ook naar een duurzame toekomst.

Ons doel

Het doel van de VRH is om in 2026 20% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2022. Na het in kaart brengen van de CO2-uitstoot van de VRH bleek dat de totale CO2-uitstoot in 2022 bijna 2.500 ton was, wat overeenkomt met het rijden van 319 rondjes om de aarde met de auto. We treffen verschillende maatregelen om dit doel van 20% minder uitstoot te behalen. Dit doen we onder andere door over te stappen op elektriciteit uit Nederlandse zon en wind, door duurzaam vervoer onder personeel te stimuleren en door te onderzoeken hoe we fossiele brandstof kunnen vervangen voor een zuiniger alternatief.

Wil je weten wat de VRH onder andere doet om de CO2-uitstoot te reduceren en wat de huidige CO2-uitstoot is? Alles staat op een rij in deze infographic

Wat is de CO2-Prestatieladder?

De CO2-Prestatieladder is een hulpmiddel dat bedrijven en overheden steunt bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Met de hulp van deze ladder zijn we nu stap voor stap bezig met het verduurzamen van de VRH.

Infographic van de ecologische voetafdruk van Veiligheidsregio Haaglanden

Wil je meer lezen over duurzaamheid bij de VRH?

Meer nieuws

Het logo van het kwaliteitskeurmerk

29 november 2023

GHOR Haaglanden voldoet (nog steeds) aan HKZ-kwaliteitseisen

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) is sinds enkele jaren HKZ-gecertificeerd. Dit is een kwaliteitskeurmerk in de zorg. Onlangs vond een zogenaamde opvolgaudit plaats.

Lees meer »
Intentieverklaring Brandweer Haaglanden en Zuid-West College Den Haag

28 november 2023

Brandweer Haaglanden en het Haagse Zuid-West College slaan handen ineen

Esther Lieben, Commandant Brandweer Haaglanden, en Anne Sinke-Hagoort, directeur Zuid-West College, ondertekenden op maandag 27 november een intentieverklaring. Met deze verklaring slaan de partijen...

Lees meer »
De Lier wint brandweerwedstrijden
Beeld: Carolien Valstar

12 september 2023

Kazerne De Lier wint brandweerwedstrijden 2023

Op zaterdag 9 september vonden de jaarlijkse brandweerwedstrijden plaats. De ploeg van kazerne De Lier won en mag zich landskampioen 2023 noemen.

Lees meer »