“Interne wensen en behoeften omzetten in concreet resultaat”

17 februari 2021

Een overstap naar een overheidsorganisatie klinkt misschien gek als je uit de juridische wereld komt. Maar dat het tegendeel waar is, bewijst Lycke. Een jaar geleden kwam zij het communicatieteam van Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) versterken. “Bij mijn vorige baan in de advocatuur en notariaat hadden we veel overheidsorganisaties als klanten. Deze sector is mij dan ook niet onbekend. Daarnaast leer je in die juridische branche als geen ander om moeilijke, soms wat wollige taal om te zetten in een heldere boodschap. En dat is ook binnen overheidsorganisaties altijd een leuke uitdaging.”

Met een goede dosis enthousiasme, frisse energie en een rugzak aan ervaring startte Lycke in maart 2020 bij de VRH. Niet wetende dat de coronacrisis roet in het eten zou gooien. Na twee weken op kantoor gewerkt te hebben, werd thuiswerken ineens de norm en dat is nu, een jaar later, nog steeds het geval. “De VRH is een hele fijne plek om te werken. De mensen zijn heel benaderbaar en passievol en er is wederzijdse interesse en respect. Dat maakte het gelukkig een stuk makkelijker om vanuit huis mijn weg te vinden binnen de organisatie!”

Communicatiemedewerker Lycke poseert op kantoor

Onderhoud en doorontwikkeling

Binnen de VRH houdt Lycke zich onder andere bezig met het onderhoud en de doorontwikkeling van onze websites en met de werving van brandweermensen voor de vrije instroomkazernes in het Westland, Midden-Delfland en Wassenaar. “Ik vind het erg leuk om me bezig te houden met functioneel beheer. Concreet betekent dit dat ik bezig ben met het onderhouden en de doorontwikkeling van onze websites www.vrh.nl en www.haaglandenveilig.nl. Het is mooi om interne wensen en behoeften op te halen en samen te brengen. En om dit vervolgens samen met bijvoorbeeld onze webbouwers om te zetten in concreet resultaat!”

Teamprestatie

“Als ik terugkijk op mijn eerste jaar bij de VRH, dan zijn er één product waar ik echt trots op ben. Dit is de coronaspecial van ons personeelsblad. Dat was echt een prestatie van ons hele team. Wat die uitgave voor mij extra bijzonder maakt, is dat mijn gedicht op de achterkant stond. Het is spannend om je op die manier bloot te geven, ik ben trots op het resultaat.”

“De VRH is een organisatie die van doorpakken houdt en met elkaar lukt dat altijd. Dat maakt het werken bij deze organisatie zo leuk. Het werk is veelzijdig: de ene dag heb je een interview voor het personeelsblad, de andere dag ben je in contact met webbouwers om iets voor de website te ontwikkelen. Daarnaast is de organisatie heel divers. Er zijn veel mensen met mooie verhalen die wij met ons team een podium geven.”