“Een afwisselende functie waarin je van alles op de kazerne regelt"

28 oktober 2020

Jeroen, kazerneondersteuner

Dertien jaar werkt Jeroen bij de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Begonnen op kazerne Delft als brandweerman. Later ook als duiker en gaspakdrager waar hij ingezet werd bij incidenten met gevaarlijke stoffen.

Vijf jaar geleden solliciteerde hij op de functie van kazerneondersteuner op kazerne Laak. “Een afwisselende functie”, vertelt Jeroen, “waarin je van alles op de kazerne regelt zodat de brandweercollega’s hun werk goed kunnen doen. Maar ook neem ik deel aan projecten en werkgroepen en ben ik actief bij de werving & selectie van nieuwe brandweermensen. Erg leuk om te doen en te zien hoeveel verschillende karakters en achtergronden de jongens en meiden hebben die komen solliciteren.”

Jeroen is twee dagen in de week kazerneondersteuner, de andere 50% van de tijd is hij nog brandweerman op kazerne Laak. “Een mooie combifunctie waarin ik mijn brandweerkennis kan toepassen als kazerneondersteuner.

Ik heb het prima naar m’n zin bij de VRH. Er is vrijheid en ruimte om mijn werkzaamheden naar eigen wens in te delen. Collegialiteit staat bij de VRH hoog in het vaandel, dat is erg fijn. En als je je horizon wil verbreden komen er binnen dit bedrijf voldoende kansen voorbij die je kunt pakken.”

Kazerneondersteuner en brandweerman Jeroen zit achter zijn bureau

Werken bij de VRH