Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema’s voor Veiligheidsregio Haaglanden. We zijn van, voor en door de samenleving. Wij vinden het belangrijk om een afspiegeling te zijn van de samenleving. Daarom streven we naar een divers personeelsbestand met collega’s die over verschillende kwaliteiten beschikken.

We streven naar een organisatie waar iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt. Daarom hebben we binnen de VRH continu aandacht voor Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid (DIG). De werkgroep DIG organiseert gedurende het jaar activiteiten om de bewustwording over het belang van het thema te vergroten. Voorbeelden hiervan zijn onze jaarlijkse Iftar, de maaltijd na zonsondergang tijdens de Ramadan en een lezing op Diversity Day onder leiding van een deskundige en inspirerende spreker. 

Soufian poseert voor de brandweerauto

Werken bij de brandweer tijdens de ramadan

De laatste week van de ramadan is ingegaan. Brandweerman Soufian vertelt hoe is het om mee te doen aan de ramadan tijdens die 24-uurs diensten van de brandweer. 

Lees meer
Groep mensen aan het eten aan een lange tafel

Blog Iftar: "Gaan we nou nog niet beginnen?"

Vanavond ga ik voor het eerst in mijn leven een Iftar meemaken. Mijn collega’s die moslim zijn hebben de stoute schoenen aangetrokken en organiseren - ondersteund door onze werkgever - tijdens de ramadan een maaltijd om het vasten te doorbreken. We zijn met onze dierbaren allemaal welkom! 

Lees meer
Portretfoto Soufian Amankour

Overgang naar vasten tijdens de ramadan

“Ik sport veel, let altijd wel op wat ik eet en doe al twintig jaar met de ramadan mee. Daardoor is de overgang naar het vasten voor mij niet heel groot. Vooral de eerste twee dagen waren even wennen." vertelt Soufian.

Lees meer