Bij de Meldkamer Ambulancezorg in Den Haag coördineren we 24/7 de medische hulpverlening in regio Haaglanden. Jaarlijks verwerkt het team meer dan 150.000 meldingen en verstrekt het ruim 100.000 ritopdrachten aan ambulances.

Het werk op de Meldkamer Ambulancezorg

In de moderne meldkamer in Den Haag werken verpleegkundig- en logistiek centralisten dag en nacht nauw samen om de juiste medische hulpverlening met de juiste urgentie te bieden en te coördineren. De verpleegkundig centralist bepaalt hoe snel en welke hulp een patiënt nodig heeft, de logistiek centralist bekommert zich over het logistieke proces omtrent de ambulances. Ook bekijkt hij/zij welke ambulance het best inzetbaar is voor die specifieke melding en dat zonder het dekkingsplan uit het oog te verliezen. Want we willen natuurlijk niet dat een bepaald gedeelte in de regio (tijdelijk) niet snel genoeg ambulancezorg tot haar beschikking heeft…

Naast de welbekende 112-spoedmeldigen, verzorgt de Meldkamer Ambulancezorg in regio Haaglanden ook de coördinatie van de (geplande zorgritten van de) high-care ambulances en zorgambulances en nemen zij meldingen via huisartsen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen aan. Een uitdagende en dynamische baan dus, waar je constant uitgedaagd wordt en echt het verschil kunt maken.

Meekijken op de Meldkamer Ambulancezorg

Wil je een uniek kijkje achter de schermen? Bekijk dan deze video. Hierin vertelt Madelon over haar werk als uitgiftecentralist.

""

Vacatures op de Meldkamer Ambulancezorg

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s voor op de Meldkamer Ambulancezorg. Iets voor jou?

Lees meer
""

Functies bij de Meldkamer Ambulancezorg

Je kunt verschillende rollen vervullen bij de meldkamer. Op deze pagina vind je meer informatie over de functies verpleegkundig centralist en logistiek centralist. 

Lees meer
Eva zit achter een computer met een headset op

Opleiding tot centralist

Voldoe je aan de minimale eisen, ben je enthousiast en wil je leren? Dan is er vast en zeker een rol voor jou op de meldkamer. 

Lees meer
""

Dag meelopen op de Meldkamer Ambulancezorg

Ben jij geïnteresseerd in het werken op onze meldkamer? Dan nodigen we jou uit om een dagje mee te lopen. 

Lees meer
""

"We staan als collega’s altijd voor elkaar klaar als er een heftige melding is geweest“

Rita is één van onze centralisten. “Al 25 jaar ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Het is zo mooi als je iemand goed kunt helpen. Maar je maakt als centralist ook hele heftige dingen mee. Daarom is het belangrijk dat je rationeel kunt denken en kunt relativeren."

Lees meer
Portretfoto eva

Column Eva

Eva startte in de zomer van 2023 met haar opleiding tot verpleegkundig centralist op onze meldkamer. Zij schrijft columns over haar ervaringen.

Lees haar column