Afdeling: Meldkamer Brandweer

De meldkamer is het kloppend hart van de organisatie. Hier komen de meldingen binnen van mensen die het (niet-)spoednummer bellen. Van spoedmeldingen waarbij je telefonisch slachtoffers van brand naar buiten moet begeleiden tot en met het afhandelen van automatische brandmeldingen. De centralisten van de brandweermeldkamer pakken veel zichtbaar èn onzichtbaar werk op. Ze luisteren, vragen, verbinden en zetten de hulpvragen om in acties.

“Elk incident begint bij de Meldkamer Brandweer”; is dan ook een uitspraak die in vele gevallen klopt. Op de meldkamer van de brandweer komen, naast hulpvragen van burgers, ook hulpvragen van ketenpartners binnen zoals Eneco, Stedin en ProRail en andere meldkamers. 

Vanuit de Meldkamer Brandweer (MKB) worden alle incidenten voor de regio’s Haaglanden en Hollands Midden opgepakt. Twee regio’s met verschillende inzetprocedures, bijzondere locaties en diversiteit aan bebouwing, industrie en infrastructuur. Elke melding is daarom uniek en vraagt om flexibiliteit, professionaliteit, deskundigheid en parate kennis van de centralisten en de mensen op straat.

Meekijken op de meldkamer Brandweer

Wil jij een uniek kijkje achter de schermen? Bekijk dan deze video. Hierin vertelt meldkamercentralist Bart over zijn werk op de Meldkamer Brandweer:

Bovenaanzicht van de gemeenschappelijke meldkamer
Centralist in beeld van meldkamer Brandweer
Foto van David de centralist bij meldkamer Brandweer

“Ik kan een boek schrijven over alles wat we meemaken”

David werkt als centralist op de meldkamer van de brandweer. Hij vertelt over zijn ervaringen. 

Lees meer
Foto van meldkamercentralist Bart Deelstra

Video: Meldkamer Brandweer in actie

Wil jij een uniek kijkje achter de schermen? Bekijk dan de video waarin meldkamercentralist Bart vertelt over zijn werk. 

Bekijk de video
Brandweerpersoneel in bluspak

Over Brandweer Haaglanden

Wij willen een veilige werk- en leefomgeving voor de inwoners van de regio. Dit doen we door bescherming te bieden tegen brand en ongevallen. 

Lees meer