Wie werkt er allemaal op de Geneeskundige meldkamer?

We houden met ca. 40 mensen de Geneeskundige meldkamer dag en nacht draaiende. Dat doen we met stuk-voor-stuk enthousiaste en kundige verpleegkundig- en logistiek centralisten, ondersteund door beleids- en stafmedewerkers. Op deze pagina vind je een uitleg over de functies verpleegkundig- en logistiek centralist.

Ben je nu al benieuwd naar de openstaande vacatures op de geneeskundige meldkamer? Bekijk dan onze vacaturepagina.

Verpleegkundig centralist

De verpleegkundige centralisten zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van alle meldingen en zorgen ervoor dat de juiste zorg op de juiste plek wordt verleend. Dat kan een ambulance zijn, maar bijvoorbeeld ook een doorverwijzing naar de huisarts of een zelfzorgadvies. Zij nemen 112 lijnen aan, beoordelen de zorgvraag en geven, indien nodig, (medische) instructies aan de melders. Verpleegkundig centralisten hebben minstens een verpleegkundige opleiding op niveau 4 afgerond en hebben daarnaast de landelijke opleiding tot verpleegkundig centralist voltooid. Deze opleiding volg je nadat je bent aangenomen op de Geneeskundige meldkamer. Je opleiding wordt volledig door ons vergoed.

Logistiek centralist

De logistieke centralisten zorgen ervoor dat de beschikbare ambulances optimaal worden verdeeld en ingezet over de regio. Ze alarmeren niet alleen de ambulances en traumateams, maar onderhouden ook de communicatie met de ambulance-eenheden op straat. Doordat het aannemen en uitgeven van meldingen los van elkaar wordt uitgevoerd, is het mogelijk om een melder aan de lijn te houden en instructies te geven, terwijl ondertussen ambulances gealarmeerd en aangestuurd worden. Ook voor deze functie volg je een opleiding, nadat je bent aangenomen. Je werkgever vergoedt deze opleiding.

Collega van de Geneeskundige meldkamer aan het werk

Opleiding tot centralist

Voldoe je aan de minimale eisen, ben je enthousiast en wil je leren? Dan is er vast en zeker een rol voor jou op de meldkamer. 

Lees meer
Collega van de Geneeskundige meldkamer aan het werk

Dag meelopen op de Geneeskundige meldkamer

Ben jij geïnteresseerd in het werken op onze meldkamer? Dan nodigen we jou uit om een dagje mee te lopen. 

Lees meer
Collega van de Geneeskundige meldkamer aan het werk

Vacatures op de Geneeskundige meldkamer

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s voor op de Geneeskundige meldkamer. Iets voor jou?

Lees meer