Volg een interne opleiding tot centralist op de Geneeskundige meldkamer!

Lijkt het jou leuk om op de Geneeskundige meldkamer te werken? En heb je de juiste vooropleiding en/of werkervaring? Dan hopen we natuurlijk dat je bij ons komt werken. Twijfel je of je de juiste kennis en vaardigheden hebt? Wees gerust! Als je bij ons komt werken, krijg je eerst een opleiding.

De opleiding wordt volledig vergoed door de werkgever (wij dus!). Je leert de theorie op school en in eigen tijd, de fijne kneepjes van het vak leren we jou in de praktijk bij ons op de meldkamer. Op deze pagina vind je informatie over de opleidingstrajecten.

Verpleegkundig centralist

De opleiding tot verpleegkundig centralist duurt ongeveer zeven maanden en vindt plaats in Bilthoven. Het METS center verzorgt jouw opleiding, in opdracht van de Academie van Ambulancezorg. Tijdens de opleiding doe jij alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om het gehele proces van indiceren tot adviseren goed te laten verlopen. Deze opleiding bereidt jou goed voor op de functie als verpleegkundig centralist. Op deze pagina vind je meer informatie over de opleiding.

Naast de theoretische opleiding bij het METS center, draai je ook al diensten op de Geneeskundige meldkamer zelf. In het begin luister je vooral mee en naarmate je opleiding vordert, zul je steeds meer taken zelf kunnen (en willen!) oppakken. Jouw theoretische opleiding wordt dus aangevuld met een praktijkopleiding op jouw toekomstige werkplek zelf.

Logistiek centralist

De opleiding tot logistiek centralist duurt ongeveer vier maanden en vindt ook plaats in Bilthoven. In deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om het logistieke proces op de meldkamer goed te kunnen organiseren. Op deze pagina vind je meer informatie over de opleiding.

Naast deze theoretische opleiding, verzorgt door het METS center, draai je ook al diensten mee op de Geneeskundige meldkamer zelf. Waar je in het begin vooral meeluistert, zul je -naarmate je opleiding vordert- steeds meer zelf gaan doen. Een mooie combinatie van een theoretische en praktische opleiding dus.

Een centralist van de geneeskundige meldkamer

Functies bij de Geneeskundige meldkamer

Je kunt verschillende rollen vervullen bij de meldkamer. Op deze pagina vind je meer informatie over de functies verpleegkundig centralist en logistiek centralist. 

Lees meer
Collega van de Geneeskundige meldkamer aan het werk

Dag meelopen op de Geneeskundige meldkamer

Ben jij geïnteresseerd in het werken op onze meldkamer? Dan nodigen we jou uit om een dagje mee te lopen. 

Lees meer
Collega van de Geneeskundige meldkamer aan het werk

Vacatures op de Geneeskundige meldkamer

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s voor op de Geneeskundige meldkamer. Iets voor jou?

Lees meer