Brandweer Haaglanden eerste korps in interventiekleding

08 augustus 2018

De huidige kazernekleding van Brandweer Haaglanden moet dit jaar nog worden vervangen. Daarvoor heeft Haaglanden het voortouw genomen in de ontwikkeling van de interventiekleding. Het concept wordt ter beschikking gesteld aan Brandweer Nederland zodat ook andere korpsen er gebruik van kunnen maken.

Ondertekening contract

Donderdagmiddag vond de officiële ondertekening plaats van het contract voor de nieuwe interventiekleding van Brandweer Haaglanden.

Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden en Jaap-Joris Groeneweg, manager Productontwikkeling (I.v.m. vakantieperiode gemachtigd voor ondertekening van het contract door directeur Marien Groenendijk), tekenden de officiële documenten tijdens een bijeenkomst op kazerne Loosduinen.

Interventiekleding Brandweer Haaglanden aug 2018

De juiste kleding voor de juiste klus

De huidige kazernekleding van Brandweer Haaglanden moet dit jaar nog worden vervangen. Daarvoor heeft Haaglanden het voortouw genomen in de ontwikkeling van de interventiekleding. Het concept wordt ter beschikking gesteld aan Brandweer Nederland zodat ook andere korpsen er gebruik van kunnen maken.

Een groot deel van het operationele werk vraagt om flexibele, stevige, herkenbare en comfortabele kleding. In een aantal gevallen hoeft het werk niet in de zwaar beschermende uitrukkleding gedaan te worden. Daarom is er een kledingpakket ontworpen dat voor operationeel werk geschikt is én waarmee werkzaamheden bij kleinschalige incidenten uit te voeren zijn; ‘de juiste kleding voor de juiste klus’.

Uit de Europese aanbesteding van begin dit jaar zijn drie leveranciers geselecteerd. De door hen aangeleverde testoutfits zijn uitgebreid getest door een groot aantal mensen die het gaan dragen in hun dagelijkse werk. Waarna uiteindelijk de keus viel op het kledingpakket van Groenendijk Bedrijfskleding.

Moderne kleding voor een modern korps

De interventiekleding is, naast de werkzaamheden in en om de kazerne, operationeel te gebruiken bij bijvoorbeeld kleine hulpverleningen, liftinsluitingen, wateroverlasten en werkzaamheden aan de walkant bij waterongevallen. Brandweer Haaglanden het eerste brandweerkorps in Nederland dat eind 2018 te zien is in dit nieuwe kledingconcept.

Esther Lieben: We zijn blij met deze nieuwe kleding, met een prima draagcomfort voor zowel de dames als de heren in onze organisatie. De kleding is goed getest door collega’s uit de operationele dienst en door piketfunctionarissen. We hebben nu moderne kleding voor een modern korps.

Jaap-Joris Groeneweg: Kwalitatief goede kleding met een moderne uitstraling is belangrijk. We gaan nu hard aan het werk om voor het eind van dit jaar Brandweer Haaglanden in het nieuw te steken.

Meer nieuws

Burgemeester Van Zanen hijst de roodgele vlag

02 mei 2023

Start van het buitenzwem- en strandseizoen

In Nederland start op 1 mei officieel het buitenzwem- en strandseizoen. Het elf kilometer lange strand van Den Haag wordt vanaf deze datum bewaakt door de lifeguards van Veiligheidsregio Haaglanden...

Lees meer »
Samenwerkingsovereenkomst VRH en Haagse Hogeschool

11 april 2023

Veiligheidsregio Haaglanden en Haagse Hogeschool tekenen samenwerkingsovereenkomst

De afgelopen jaren heeft Veiligheidsregio Haaglanden meerdere studenten van de Haagse Hogeschool mogen verwelkomen als stagiair(e) of als nieuwe medewerker. Om deze samenwerking te versterken...

Lees meer »
Logo VRH

04 april 2023

Nieuwe regionale plannen rampenbestrijding en crisisbeheersing

Veiligheidsregio Haaglanden heeft nieuwe regionale plannen opgesteld rondom rampenbestrijding en crisisbeheersing. Deze plannen geven inzicht in de risico's op rampen en crises in onze regio en...

Lees meer »