Brandweer Haaglanden eerste korps in interventiekleding

08 augustus 2018

De huidige kazernekleding van Brandweer Haaglanden moet dit jaar nog worden vervangen. Daarvoor heeft Haaglanden het voortouw genomen in de ontwikkeling van de interventiekleding. Het concept wordt ter beschikking gesteld aan Brandweer Nederland zodat ook andere korpsen er gebruik van kunnen maken.

Ondertekening contract

Donderdagmiddag vond de officiële ondertekening plaats van het contract voor de nieuwe interventiekleding van Brandweer Haaglanden.

Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden en Jaap-Joris Groeneweg, manager Productontwikkeling (I.v.m. vakantieperiode gemachtigd voor ondertekening van het contract door directeur Marien Groenendijk), tekenden de officiële documenten tijdens een bijeenkomst op kazerne Loosduinen.

Interventiekleding Brandweer Haaglanden aug 2018

De juiste kleding voor de juiste klus

De huidige kazernekleding van Brandweer Haaglanden moet dit jaar nog worden vervangen. Daarvoor heeft Haaglanden het voortouw genomen in de ontwikkeling van de interventiekleding. Het concept wordt ter beschikking gesteld aan Brandweer Nederland zodat ook andere korpsen er gebruik van kunnen maken.

Een groot deel van het operationele werk vraagt om flexibele, stevige, herkenbare en comfortabele kleding. In een aantal gevallen hoeft het werk niet in de zwaar beschermende uitrukkleding gedaan te worden. Daarom is er een kledingpakket ontworpen dat voor operationeel werk geschikt is én waarmee werkzaamheden bij kleinschalige incidenten uit te voeren zijn; ‘de juiste kleding voor de juiste klus’.

Uit de Europese aanbesteding van begin dit jaar zijn drie leveranciers geselecteerd. De door hen aangeleverde testoutfits zijn uitgebreid getest door een groot aantal mensen die het gaan dragen in hun dagelijkse werk. Waarna uiteindelijk de keus viel op het kledingpakket van Groenendijk Bedrijfskleding.

Moderne kleding voor een modern korps

De interventiekleding is, naast de werkzaamheden in en om de kazerne, operationeel te gebruiken bij bijvoorbeeld kleine hulpverleningen, liftinsluitingen, wateroverlasten en werkzaamheden aan de walkant bij waterongevallen. Brandweer Haaglanden het eerste brandweerkorps in Nederland dat eind 2018 te zien is in dit nieuwe kledingconcept.

Esther Lieben: We zijn blij met deze nieuwe kleding, met een prima draagcomfort voor zowel de dames als de heren in onze organisatie. De kleding is goed getest door collega’s uit de operationele dienst en door piketfunctionarissen. We hebben nu moderne kleding voor een modern korps.

Jaap-Joris Groeneweg: Kwalitatief goede kleding met een moderne uitstraling is belangrijk. We gaan nu hard aan het werk om voor het eind van dit jaar Brandweer Haaglanden in het nieuw te steken.

Meer nieuws

BVL Marc Corijn

22 november 2021

Veiligheidsregio Haaglanden gaat samenwerkingen aan met woningcorporaties naar aanleiding van rookmelderplicht in 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders wettelijk verplicht. De afdeling Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft deze wetswijziging aangegrepen als kans om de samenwerking met...

Lees meer »
Esther Lieben aan tafel bij Een Vandaag

20 oktober 2021

Esther Lieben in Een Vandaag over geweld tegen hulpverleners

De afgelopen jaren lees je steeds meer artikelen over agressie tegen hulpverleners. Esther Lieben sprak bij Een Vandaag over het toenemende geweld tegen hulpverleners. Zij had een duidelijke boodschap...

Lees meer »
COVID-update

24 september 2021

Handhaving in regio Haaglanden

Vanaf 25 september 2021 wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij een bezoek aan horeca-inrichtingen, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Dat geldt ook voor de gemeenten...

Lees meer »