Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant van het pand beter bereiken om te blussen. Tijdens een oefenavond op kazerne Monster werden de jongens uitgebreid bedankt voor hun hulp.  

Net als iedere vrijdagavond waren Jordy, Robbie en Jay aan het chillen in het hok toen de appjes over de grote brand in Poeldijk binnenkwamen. Gedreven door nieuwsgierigheid gingen de jongens kijken. Bij de brand aangekomen hoorden zij dat de brandweer moeite had om de achterkant van het gebouw te blussen. Hun voorstel om een schuit op te halen en zo een loopbrug te creëren over de sloot achter het gebouw werd dankbaar aangenomen. De jongens haalden de schuit op en na een kwartiertje varen waren ze te plek op de Jupiter. Daar positioneerden ze de schuit overdwars. Zo konden de brandweermannen en -vrouwen de beste positie innemen om de brand te blussen.  

Om de jongens uitgebreid te bedanken werden ze uitgenodigd op kazerne Monster. Hier werd stilgestaan bij hun hulp door directeur Brandweerzorg Lucien Groenewegen en de vrijwilligers van kazerne Monster. Aansluitend volgde een uitgebreide rondleiding door de kazerne en mochten de jongens onder begeleiding een heus autowrak openknippen.

Twee brandweermannen openen autowrak met gereedschap

Meer nieuws

Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »
""

Brandweer Haaglanden ontvangt vijf nieuwe voertuigen voor technische hulpverlening

12 januari 2024

Tijdens een feestelijk moment werden twee van de vijf nieuwe hulpverleningsvoertuigen onthuld in kazerne Loosduinen en officieel in ontvangst genomen door de directeur Brandweerzorg. Met de nieuwe...

Lees meer »