LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is een brandweerauto rijker

30 maart 2022

Vandaag onthulde LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen een unieke brandweerauto van Brandweer Haaglanden: een strandjeep van het Surf&Rescueteam van kazerne Scheveningen.

Tijdens de bouw van het Discovery Centre kregen de ploegen van de kazerne Scheveningen regelmatig een rondleiding in het gebouw in verband met de kennis die noodzakelijk is tijdens een incident.

Toen de bouw bijna klaar was en een groot deel van de bouwwerken stond, viel op dat er een boot van de KNRM rondvoer, er een politieauto en ambulance rondreden, maar er nergens een brandweerauto te vinden was. De hoofdbouwer van het Discovery Centre begreep de hint van de ploegen en bracht een bezoek aan kazerne Scheveningen. Alle voertuigen werden uitgebreid gefotografeerd en opgemeten. Na enig overleg is besloten de strandjeep van het Surf&Rescueteam na te bouwen, omdat het een uniek brandweervoertuig in Nederland is.

Legoland Surf&Rescuevoertuig
Legoland Surf&Rescuevoertuig

Vandaag is het legovoertuig onthuld, waarbij één van de ploegen van de kazerne aanwezig was.

De ploeg mocht zelf een locatie van het voertuig in het nagebouwde Den Haag uitkiezen. En natuurlijk is dat een mooie plek op het strand geworden, waar de strandjeep voor alle bezoekers van LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen te zien zal zijn.

Legoland Surf&Rescuevoertuig

Meer nieuws

De Lier wint brandweerwedstrijden
Beeld: Carolien Valstar

12 september 2023

Kazerne De Lier wint brandweerwedstrijden 2023

Op zaterdag 9 september vonden de jaarlijkse brandweerwedstrijden plaats. De ploeg van kazerne De Lier won en mag zich landskampioen 2023 noemen.

Lees meer »
Tekenmoment nieuwe hoogwerkers

24 augustus 2023

Bestelling tien nieuwe hoogwerkers voor Brandweer Haaglanden

Vandaag ondertekent Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, de opdracht voor tien nieuwe hoogwerkers (redvoertuigen) van Kenbri Fire Fighting. Kenbri, leverancier van materialen en voertuigen...

Lees meer »
Commandant Brandweer Haaglanden Esther Lieben

09 augustus 2023

Brandweer Haaglanden bereidt zich voor op risico’s energietransitie en pleit voor wet- en regelgeving

Verduurzaming en energietransitie zijn goede ontwikkelingen. Zonnepanelen, elektrische auto’s en nieuwe manieren om energie op te wekken zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken.

Lees meer »