LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is een brandweerauto rijker

30 maart 2022

Vandaag onthulde LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen een unieke brandweerauto van Brandweer Haaglanden: een strandjeep van het Surf&Rescueteam van kazerne Scheveningen.

Tijdens de bouw van het Discovery Centre kregen de ploegen van de kazerne Scheveningen regelmatig een rondleiding in het gebouw in verband met de kennis die noodzakelijk is tijdens een incident.

Toen de bouw bijna klaar was en een groot deel van de bouwwerken stond, viel op dat er een boot van de KNRM rondvoer, er een politieauto en ambulance rondreden, maar er nergens een brandweerauto te vinden was. De hoofdbouwer van het Discovery Centre begreep de hint van de ploegen en bracht een bezoek aan kazerne Scheveningen. Alle voertuigen werden uitgebreid gefotografeerd en opgemeten. Na enig overleg is besloten de strandjeep van het Surf&Rescueteam na te bouwen, omdat het een uniek brandweervoertuig in Nederland is.

Legoland Surf&Rescuevoertuig
Legoland Surf&Rescuevoertuig

Vandaag is het legovoertuig onthuld, waarbij één van de ploegen van de kazerne aanwezig was.

De ploeg mocht zelf een locatie van het voertuig in het nagebouwde Den Haag uitkiezen. En natuurlijk is dat een mooie plek op het strand geworden, waar de strandjeep voor alle bezoekers van LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen te zien zal zijn.

Legoland Surf&Rescuevoertuig

Meer nieuws

Ploeg op bezoek van The Green Village

12 april 2022

The Green Village en Veiligheidsregio Haaglanden samen aan de slag met de energietransitie

The Green Village is een proeftuin op de campus van de Technische Universiteit Delft. Wetenschappers, bedrijven en studenten testen en experimenteren hier met duurzame innovaties, met als doel om een...

Lees meer »
Technische hulpverlening bij incident auto op kant

25 maart 2022

Veiligheidsregio Haaglanden ontvangt hercertificering voor brandweeronderwijs

Een organisatie mag niet zomaar brandweeronderwijs verzorgen. Hiervoor moet de organisatie beschikken over het Kwaliteit Aanbieders Brandweeropleidingen (KAB-)certificaat van het Nederlands Instituut...

Lees meer »
Brandweer Haaglanden overhandigt eerste brandweermotor aan de Stichting Historisch Brandweermaterieel

22 maart 2022

Brandweer Haaglanden overhandigt eerste brandweermotor aan de Stichting Historisch Brandweermaterieel

Vanmiddag overhandigde Martin Evers, plaatsvervangend Commandant Brandweer Haaglanden, de eerste brandweermotor die Haaglanden operationeel inzette, aan de Stichting Historisch Brandweermaterieel.

Lees meer »