Nieuwe kazernekleding voor jeugdbrandweer Haaglanden

17 mei 2022

De jeugdbrandweer van Brandweer Haaglanden is in een nieuw jasje gestoken. Waar iedere kazerne voorheen een eigen polo had, dragen alle jeugdbrandweerploegen nu hetzelfde uniform. Een uniform, gelijkend aan de interventiekleding van de brandweer, die professionaliteit en eenheid uitstraalt.

Een aantal jaar geleden ontvingen de jeugdleden ook nieuwe oefenkleding. Ze kunnen er nu weer helemaal tegenaan. Brandweer Haaglanden werkt al lange tijd met de jeugdbrandweer: een heuse kweekvijver voor nieuwe brandweermannen en -vrouwen. Op dit moment zijn er vier actieve jeugdbrandweerploegen, gekoppeld aan de kazernes in Maasland, Monster, Naaldwijk en Pijnacker-Nootdorp. Zij komen iedere week bij elkaar voor een oefenavond, waar verschillende onderwerpen zoals EHBO en branden blussen centraal staan. Onderling organiseren zij wedstrijden, soms binnen regio Haaglanden en soms in samenwerking met andere regio’s. De jeugdbrandweer wordt begeleid en gecoördineerd door vrijwilligers, die vaak zelf ook actief zijn als brandweervrijwilliger in hun dorpskern.

Lid worden van de jeugdbrandweer

Lijkt het jou leuk om lid te worden van de jeugdbrandweer? Je kunt je inschrijven als je tussen de 10 en 18 jaar bent via:

Wil je meer weten over de jeugdbrandweer? Neem een kijkje op de website van Jeugdbrandweer Nederland

Meer nieuws

Jaaroverzicht 2022

10 maart 2023

Jaaroverzicht 2022

Bekijk hier het (video)jaaroverzicht van 2022

Lees meer »
Projectgroep natuurbrandbestrijdng Brandweer Haaglanden

23 januari 2023

Nieuwe tankautospuiten voor natuurbrandbestrijding

Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe terreinvaardige tankautospuiten.

Lees meer »
Mutli afbeelding

01 januari 2023

Rapportage incidenten jaarwisseling 2022-2023

Bijgaand treft u conform afspraak de eerste en voorlopige cijfers aan van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2022 – 2023.

Lees meer »