Nieuwe tankautospuiten voor natuurbrandbestrijding

23 januari 2023

Natuurbranden in Nederland zullen mogelijk vaker voorkomen en lastiger te bestrijden. Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe terreinvaardige tankautospuiten waarmee we inspelen op deze ontwikkeling. Vandaag ondertekende Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, het contract met BMT Fire & Rescue, de leverancier van de voertuigen.

Ondertekening BMT voertuigen natuurbrandbestrijding Commandant Brandweer
Ondertekening BMT voertuigen natuurbrandbestrijding directeur BMT

De nieuwe voertuigen zijn specifiek bedoeld voor brandbestrijding in ons natuur- en duingebied. Daarom is het belangrijk dat ze terreinvaardig zijn en beschikken over een grote hoeveelheid water. De nieuwe voertuigen hebben een tank van maar liefst 4000 liter water. Samen met de Ford Ranger pick-ups, die binnenkort verwacht worden, kan Brandweer Haaglanden natuurbranden in de regio nu nog effectiever aanpakken. De nieuwe voertuigen worden geplaatst op de kazernes langs de kust van de Veiligheidsregio Haaglanden: Monster, Scheveningen en Wassenaar.

Meer nieuws

Mutli afbeelding

01 januari 2023

Rapportage incidenten jaarwisseling 2022-2023

Bijgaand treft u conform afspraak de eerste en voorlopige cijfers aan van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2022 – 2023.

Lees meer »
SDG finale

22 december 2022

VRH x Universiteit Twente-team behaalt tweede plaats tijdens finale SDG-challenge 2022

Twee keer per jaar vindt de Sustainable Development Goals (SDG)-challenge plaats. In deze challenge wordt een team studenten gekoppeld aan een bedrijf, om samen de wereld een beetje beter te maken...

Lees meer »
herdenking omgekomen brandweermannen

22 december 2022

Veiligheidsregio Haaglanden herdenkt omgekomen collega’s

Vandaag herdacht de VRH de twee brandweercollega’s die 35 jaar geleden bij ‘de cellenbrand’ om het leven zijn gekomen.

Lees meer »