Slangenwerkplaats van Brandweer Haaglanden vernieuwd

16 juni 2023

De slangenwerkplaats van Brandweer Haaglanden, gevestigd op kazerne Oosterheem in Zoetermeer, is vernieuwd. Op woensdag 14 juni werd de werkplaats officieel in gebruik genomen. Er is door veel mensen van kazerne Oosterheem en Team Materieel hard gewerkt om het project ‘Slangenwerkplaats’ af te ronden. 

Nieuwe machine

De slangen die gebruikt worden bij incidenten in de regio zijn vaak vervuild en in sommige gevallen lek na gebruik. In de meeste gevallen kunnen de slangen gerepareerd en gereinigd worden. Dat laatste kan vanaf nu in de nieuw aangeschafte reinigingsmachine. De slangenwerkplaats is daarnaast voorzien van een nieuwe vloer en op alle fronten aangepast om veilig te kunnen werken met water. De werkplaats is ingericht met een Prey Pro slangenreinigingsmachine, een werkbank met passend gereedschap, een station om slangen te plakken en, door collega’s van kazerne Wassenaar, op maat gemaakte slangenkarren voor opslag.

Gerepareerde slangen

Alle kazernes in de regio Haaglanden worden via de vernieuwde werkplaats voorzien van schone en waar nodig gerepareerde slangen. De afdeling Logistiek zorgt voor vervoer van de slangen naar de kazernes.

Duurzaamheid

De vernieuwde slangenwerkplaats draagt bij aan een duurzamere VRH en wil zo een stapje hoger te komen op de CO2-prestatieladder. De CO2-prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt om inzicht te krijgen in hun CO2-uitstoot én aanzet om het CO2-gebruik te verminderen.

Brandweer Haaglanden in Beeld

Meer weten over de slagenwerkplaats? Bekijk dan deze video.

Meer nieuws

De Lier wint brandweerwedstrijden
Beeld: Carolien Valstar

12 september 2023

Kazerne De Lier wint brandweerwedstrijden 2023

Op zaterdag 9 september vonden de jaarlijkse brandweerwedstrijden plaats. De ploeg van kazerne De Lier won en mag zich landskampioen 2023 noemen.

Lees meer »
Tekenmoment nieuwe hoogwerkers

24 augustus 2023

Bestelling tien nieuwe hoogwerkers voor Brandweer Haaglanden

Vandaag ondertekent Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, de opdracht voor tien nieuwe hoogwerkers (redvoertuigen) van Kenbri Fire Fighting. Kenbri, leverancier van materialen en voertuigen...

Lees meer »
Commandant Brandweer Haaglanden Esther Lieben

09 augustus 2023

Brandweer Haaglanden bereidt zich voor op risico’s energietransitie en pleit voor wet- en regelgeving

Verduurzaming en energietransitie zijn goede ontwikkelingen. Zonnepanelen, elektrische auto’s en nieuwe manieren om energie op te wekken zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken.

Lees meer »