Slangenwerkplaats van Brandweer Haaglanden vernieuwd

16 juni 2023

De slangenwerkplaats van Brandweer Haaglanden, gevestigd op kazerne Oosterheem in Zoetermeer, is vernieuwd. Op woensdag 14 juni werd de werkplaats officieel in gebruik genomen. Er is door veel mensen van kazerne Oosterheem en Team Materieel hard gewerkt om het project ‘Slangenwerkplaats’ af te ronden. 

Nieuwe machine

De slangen die gebruikt worden bij incidenten in de regio zijn vaak vervuild en in sommige gevallen lek na gebruik. In de meeste gevallen kunnen de slangen gerepareerd en gereinigd worden. Dat laatste kan vanaf nu in de nieuw aangeschafte reinigingsmachine. De slangenwerkplaats is daarnaast voorzien van een nieuwe vloer en op alle fronten aangepast om veilig te kunnen werken met water. De werkplaats is ingericht met een Prey Pro slangenreinigingsmachine, een werkbank met passend gereedschap, een station om slangen te plakken en, door collega’s van kazerne Wassenaar, op maat gemaakte slangenkarren voor opslag.

Gerepareerde slangen

Alle kazernes in de regio Haaglanden worden via de vernieuwde werkplaats voorzien van schone en waar nodig gerepareerde slangen. De afdeling Logistiek zorgt voor vervoer van de slangen naar de kazernes.

Duurzaamheid

De vernieuwde slangenwerkplaats draagt bij aan een duurzamere VRH en wil zo een stapje hoger te komen op de CO2-prestatieladder. De CO2-prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt om inzicht te krijgen in hun CO2-uitstoot én aanzet om het CO2-gebruik te verminderen.

Brandweer Haaglanden in Beeld

Meer weten over de slagenwerkplaats? Bekijk dan deze video.

Meer nieuws

Burgemeester Van Zanen hijst de rood met gele vlag op het strand. Om hem heen staan collega's van de politie, brandweer en lifeguards

Strandseizoen 2024 is geopend

25 april 2024

In Nederland start op 1 mei officieel het buitenzwem- en strandseizoen. Het elf kilometer lange strand van Den Haag wordt vanaf deze datum bewaakt door de lifeguards van Veiligheidsregio Haaglanden...

Lees meer »
""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »