“Ik zie mezelf eigenlijk als een duizendpoot en schakel tussen verschillende personen”

21 april 2022

Marlies, secretaresse

Marlies is inmiddels drie jaar werkzaam als secretaresse bij Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) en ziet zichzelf als een duizendpoot. Als secretaresse is geen dag hetzelfde en juist dat vindt ze een uitdaging. De hele dag door pakt ze allerlei verschillende taken op. Van afspraken inplannen tot notuleren, alles komt voorbij.

Verbinder

Marlies vertelt dat ze als secretaresse veel verschillende informatie hoort. “Ik heb weinig invloed op de inhoudelijke zaken, maar kan er wel voor zorgen dat er verbindingen ontstaan. Bepaalde informatie die ik in het ene overleg hoor,  komen in het volgend overleg weer aan bod. Als ze niet weten van de hoed en de rand, dan zorg ik soms voor aanvulling. Als secretaresse heb ik eigenlijk een soort helicopterview.” Deze linken leggen en daar collega’s mee helpen vindt Marlies een mooi facet van haar werk.

Secretaresse Marlies zit achter haar bureau

Als secretaresse bij de VRH

Om als secretaresse bij de VRH te werken is volgens Marlies een bepaalde mate van flexibiliteit nodig. “Van mijn planning komt negen van de tien keer niks terecht. Regelmatig krijg ik telefoontjes met zaken die voorrang hebben: sommige dagen zijn nu eenmaal niet te plannen.” Naast de afwisseling dat werken voor de VRH met zich meebrengt, vindt Marlies ook de werksfeer heel prettig. “Collega’s zijn vriendelijk naar elkaar en altijd bereid om te helpen. En er is ook altijd wel iemand om een gezellig praatje mee te maken.” Ook vertelt ze dat ze zich als medewerker gewaardeerd voelt. “Daar kunnen andere werkgevers nog iets van leren,” aldus Marlies.

Secretaressecongres

In het kader van Nationale Secretaressedag was 19 april 2022 een Secretaressecongres in Noordwijk. Marlies ging er samen met een aantal secretaresses van de VRH naartoe. Dit congres stond in het teken van hoe je als secretaresse een centrale verbindende rol blijft spelen binnen de organisatie. Volgens Marlies zijn zulke bijeenkomsten heel waardevol voor secretaresses. “Na het afronden van je secretariële opleiding is er eigenlijk weinig wat je qua opleiding kunt doen. Als secretaresse ga je mee in een flow en ga je mee met alle ontwikkelingen, maar een congres met een verdieping van je functie is extra leuk.”

Secretaresses VRH op Secretaressecongres
Secretaresses VRH op Secretaressecongres

Werken bij de VRH